Η νέα καταμέτρηση (ψήφων) και τα περίεργα τηλεφωνήματα

Βεβαίως, μιλάμε για εκείνους που πίστευαν ότι θα εκλέγονται εσαεί δήμαρχοι –λες και ο δήμος αποτελούσε προσωπικό τους φέουδο– και βρέθηκαν τη βραδιά των εκλογών χαμένοι. Αν μάλιστα η χασούρα μεταφράζεται σε λίγες ψήφους, ε, τότε είναι που δεν μπορούν να «χωνέψουν» το κάζο της ήττας.

Κλασικό παράδειγμα, η περίπτωση του Σπυράγγελου Πανά, του ανθρώπου που εκτελούσε ως αντικαταστάτης χρέη δημάρχου στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, και ο οποίος έχασε τις εκλογές με διαφορά 12 ψήφων από τον τωρινό δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, η πλευρά Πανά προέβαλε τις συνήθεις για τις εκλογικές αποτυχίες δικαιολογίες, όπως «δεν έγινε σωστή καταμέτρηση», «εμείς είμαστε οι νικητές» και διάφορα άλλα ευτράπελα.

Έλα, όμως, που η νέα καταμέτρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβασε τη διαφορά. Προ του νέου κάζου, ο ατυχήσας υποψήφιος των εφοπλιστών της περιοχής –υπενθυμίζουμε ότι οι οικογένειες Λάτση, Μαρτίνου, Προκοπίου, Οικονόμου κ.λπ. είχαν ταχθεί με το μέρος του– έπαιξε το τελευταίο του διαδικαστικό χαρτί, κάνοντας προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά.

Κι εκεί φαίνεται να «ατύχησε» στις επιδιώξεις του, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η εισηγήτρια της υπόθεσης έχει απορριπτική πρόταση για την υπόθεση Πανά και πλέον ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την επόμενη πενταετία θα έχει για δήμαρχο τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Βέβαια, δεν λείπουν και οι ύποπτες διαδρομές που ακολουθούν σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι χαμένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», «πέφτουν» κάποια περίεργα τηλεφωνήματα στη γραμματεία του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, όπου κάποιοι ισχυρίζονται ότι τηλεφωνούν από το κτίριο του Συμβουλίου Επικρατείας, και ζητούν να μάθουν «τι γίνεται με την υπόθεση Πανά». Προσέξτε, όχι τι γίνεται με την ένσταση για τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, αλλά τι γίνεται με την «υπόθεση Πανά», προσπαθώντας να περάσουν το μήνυμα ότι υψηλά ιστάμενοι είναι στο πλευρό του Πανά.

Εμείς αρνούμεθα να πιστέψουμε ότι το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο θα προσπαθούσε να επηρεάσει την κρίση των δικαστών. Όμως, δεν αποκλείεται τα πιο κάτω κλιμάκια –γραμματείς, φαρισαίοι κ.λπ.– να κάνουν χρήση ονομάτων δικαστών του Συμβουλίου Επικρατείας, χωρίς οι τελευταίοι να έχουν ιδέα γι’ αυτό. Οι δικαστίνες που έχουν την υπόθεση στον Πειραιά, έχουν αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται, και δεν δίνουν συνέχεια στο θέμα. Βεβαίως, δεν αποκλείεται να τα «πάρουν στο κρανίο» και η υπόθεση των τηλεφωνικών παρεμβάσεων να γίνει πρώτο θέμα στις ειδήσεις των οκτώ.

Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε ότι ο τέως δήμαρχος Σπυράγγελος Πανάς έχει κυριολεκτικά «ξεσαλώσει». Δεν αφήνει μαγαζί για μαγαζί που να μην υποστηρίζει με θέρμη ότι έχει ήδη κερδίσει την υπόθεση, και μάλιστα προσδιορίζει και την ημερομηνία της ορκωμοσίας του! Ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο επικαλείται τις διασυνδέσεις του και δηλώνει ότι θα είναι ο νικητής της δικαστικής υπόθεσης. Λέτε; Σάββατο, κοντή γιορτή, έφτασε κι η Κυριακή…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα