«Η νίκη Μητσοτάκη θα ισχυροποιήσει την Ελλάδα και θα ωφελήσει την Ευρώπη»

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Mάρκους Σόντερ, μίλησε με θετικά σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. στο Μόναχο.

“Η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι προς όφελος της Ελλάδας καθώς θα ισχυροποιήσει τη θέση της χώρας και αυτό θα αποβεί προς όφελος και της Ευρώπης» υποστηρίζει αρχικά ο Μάρκους Σόντερ.

Σε συνέντευξη του στα “Νέα” ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, ο οποιος υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη “Διάσκεψη του Μονάχου για την Ευρώπη”, την παραμονή της “Διάσκεψης για την Ασφάλεια”, ως εν αναμονή πρωθυπουργό της Ελλάδας ,του ευχήθηκε να αναλάβει σύντομα χρέη πρωθυπουργού.

“Εύχομαι στον κύριο Μητσοτάκη κάθε επιτυχία στις εκλογές. Πρωτίστως γιατί η Ελλάδα είναι μια σημαντική χώρα-μέλος της ΕΕ”, ανέφερε ο Βαυαρός πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι “εύχομαι να επιτύχει ο Μητσοτάκης για το καλό της Ελλάδας. Μια ισχυρή Ελλάδα είναι καλό για την Ευρώπη”.

Ερωτηθείς αναφορικά με την άποψη του για τον πρόεδρο της ΝΔ, ο Μ΄΄΄άρκους Σόντερ ανέφερε ότι “ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ως εταίρος στην Ευρώπη|.

“Ελπίζουμε και περιμένουμε την επιτυχία σας”.

Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Theo” Waigel, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, που είναι γνωστός και ως ο “μίστερ Ευρώ”.

“Τη μισή διαδρομή την κάνατε, η άλλη μισή θα είναι εξίσου δύσκολη. Αλλά υπολογίζουμε σε εσάς”, συμπλήρωσε ο Theo” Waigel, ο οποίος προεδρεύει στο φόρουμ της “Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια”.

Στο Μόναχο ο κ. Μητσοτάκης ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι με την κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα μετά τις εκλογές θα αλλάξει και η Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Kριστίν Λαγκάρντ από το Μόναχο χρησιμοποίησε επανειλημμένα τη σημερινή εικόνα της Ελλάδας ως παράδειγμα προς αποφυγή για την αγορά εργασίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη γραφειοκρατία, διαπιστώνοντας ότι είναι χειρότερη σε σύγκριση με άλλες χώρες που πέρασαν από προγράμματα, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Διαβάστε επίσης