Η οικονομική κρίση αύξησε τα αδέσποτα

Ίσως και να ξεπερνούν το 1 εκατομμύρια τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν στους δρόμους της Ελλάδας, λόγω της οικονομικής κρίσης, με το θέμα να απασχολεί ακόμα και το BBC.

Το βρετανικό δίκτυο έκανε ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρεται πως ειδικά τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων τα εγκαταλείπουν καθώς αδυνατούν να τα συντηρήσουν. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως στην ειδική αναφορά του το BBC σημειώνει πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα και ευρωπαϊκές φιλοζωικός οργανώσεις καθώς οι τοπικές οργανώσεις αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το πρωτόγνωρο κύμα εγκαταλελειμμένων ζώων.

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος κάνει λόγο για διπλασιασμό του αριθμού των αδέσποτων τα τελευταία τέσσερα χρόνια με αποτέλεσμα να αριθμούν πλέον τα 3 εκατομμύρια.

Η γραμματέας της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Μαρία Χριστουλάκη εξηγεί στην εφημερίδα πως τους τελευταίους δέκα μήνες παρατηρείται μία έκρηξη του προβλήματος. «Οι άνθρωποι δεν στειρώνουν τα ζώα τους, δεν τα πάνε στον κτηνίατρο, δεν φλιτάρουν. Μόλις αντιμετωπίσουν δυσκολία ή βαρεθούνε το ζώο, δεν σκέφτονται ότι πρόκειται για μέλος της οικογένειας, το πετούν στο δρόμο» λέει και προσθέτει πως «τα εγκαταλελειμμένα ζώα είναι σχεδόν στο σύνολό τους πρώην δεσποζόμενα, αφού δεν υπάρχει αδέσποτο που να ζει πάνω από τρεις μήνες στους δρόμους».

Διαβάστε επίσης