Η ομάδα υποστήριξης της Άννας και η απροθυμία του ΓΑΠ

Για ποιο λόγο ο Κυριάκος θα παρέμβει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

Παρά το γεγονός ότι η οικουμένη βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας του covid-19, η Άννα Διαμαντοπούλου έχει στοχοπροσηλωθεί στο πώς θα καταφέρει να εκλεγεί τον Μάρτιο του 2021 στη θέση του γενικού γραμματέας του ΟΟΣΑ και να διαδεχθεί τον Άνχελ Γκουρία.

Ήδη έχει ετοιμαστεί ομάδα εκστρατείας από δέκα περίπου άτομα που έχουν ως βάση τα γραφεία του «Δικτύου» στην Αθανασίου Διάκου και βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση, τόσο με το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και με το Μέγαρο Μαξίμου. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο πρέσβης Δημήτρης Αζεμόπουλος, ενώ κεντρικό ρόλο παίζουν επίσης το δεξί χέρι της Διαμαντοπούλου, Αθηνά Πανούτσου, και ο μόνιμος Έλληνας αντιπρόσωπος στον ΟΟΣΑ, Γιώργος Πρεβελάκης. Από την πλευρά του Μαξίμου, οι δύο συνεργάτες του Μητσοτάκη που έχουν αναλάβει να συμβάλουν στην προσπάθεια είναι ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας, αναπληρωτής διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, και ο Θανάσης Μπακόλας, ο επί σειρά ετών σύμβουλός του για θέματα ευρωπαϊκών και αμερικανικών υποθέσεων.

Στις επαφές γνωριμίας που έγιναν με τους 36 πρεσβευτές των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα βοηθούν ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος. Μέχρι τις επίσημες ακροάσεις του Δεκεμβρίου αναμένονται και οι παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρχηγούς κρατών. Όπως μαθαίνω, αυτό που στενοχώρησε τη Διαμαντοπούλου ήταν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, πέραν της αστικής του ευγένειας όταν του ζητήθηκε η αρωγή, δεν έδειξε πολύ πρόθυμος.

Βλέπετε, δεν ξεχνά ότι η Άννα τον άδειασε τον Νοέμβριο του 2011. Τώρα εάν πειστεί από ένα πιθανό τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι άλλη υπόθεση. Απλά να θυμίσουμε ότι ο ΓΑΠ εξακολουθεί να είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα