Η Ομόνοια των 12,6 εκατ. ευρώ και ο ΠΑΟΚ των 62 ….

Ας μιλήσουμε λίγο για την Οικονομία στο ποδόσφαιρο…. Τα μπάτζετ- λένε- ότι δεν παίζουν μπάλα, ωστόσο δίνουν σαφώς μια εικόνα της δυναμικότητας του κάθε συλλόγου.

Ίσως, αν έπαιζαν μπάλα τα μπάτζετ και οι αξίες τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η ΑΕΚ να έφερναν καλύτερα αποτελέσματα στους ομίλους του Europa League….

Γιατί σίγουρα οι παίκτες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αξίζουν (στα χαρτιά τουλάχιστον) πιο ακριβά απ΄  ότι οι αντίστοιχοι της Ομόνοιας και της Ζόρια…

Ας δούμε την χρηματιστηριακή αξία της Ομόνοιας. Σύμφωνα με το transfermarkt που αναλύει ξεχωριστά κάθε ομάδα και όλους τους ποδοσφαιριστές, ο κυπριακός σύλλογος έχει 12,6 εκατ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία.

Μάλιστα…Ας συγκρίνουμε τώρα με κάποιες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, της Super League.

O Aστέρας Τρίπολης έχει αξία 9 εκατ. ευρώ. O OΦΗ έχει 12  εκατ. ευρώ.Το ίδιο και ο Ατρόμητος. Ο Άρης έχει 14 εκατ. ευρώ…

Ο ΠΑΟΚ έχει 62 εκατ. ευρώ. Στοιχίζει δηλαδή πέντε φορές πάνω το ρόστερ του απ΄  ότι το αντίστοιχο της κυπριακής ομάδας…

Πάμε παρακάτω όμως, για να δούμε με ποιες ομάδες έπαιζαν αντιμέτωπες οι ελληνικές.

Η Ζόρια (την οποία αντιμετώπισε η ΑΕΚ και έχασε στο ΟΑΚΑ) έχει 17,9 εκατ. ευρώ, δηλαδή η χρηματιστηριακή της αξία είναι μεγαλύτερη απ΄ ότι είναι της Ομόνοιας.

Η χρηματιστηριακή αξία της ΑΕΚ είναι 39 εκατ.ευρώ και της Λέστερ 469_ εκατ. ευρώ….

H Λέστερ (παρεπιπτόντως) στα δύο μέχρι σήμερα εντός έδρας παιχνίδια της στον όμιλο έφερε τα εξής αποτελέσματα: Λέστερ- Ζόρια 3-0 και Λέστερ- Μπράγκα 4-0.

Το δε ρόστερ της Μπράγκα έχει αξία 95 εκατ. ευρώ (94,65), λίγο πιο χαμηλή αξία δηλαδή από τα 96,3 εκατ. ευρώ του Ολυμπιακού…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα