Η ώρα της κρίσης (και πάλι) για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

Ο πρώην παρουσιαστής παραπέμπεται να δικαστεί σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για μία από τις υποθέσεις ανάρτησης βίντεο ερωτικού περιεχομένου με πρώην σύντροφό του

Σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, για μία από τις υποθέσεις ανάρτησης βίντεο ερωτικού περιεχομένου με πρώην σύντροφό του στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο πρώην παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» παραπέμπεται να δικαστεί με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την απολογία του για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο πρώην παρουσιαστής είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ειδικότερα αυτόν της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος πάντως ισχυρίστηκε ότι ανέβασε μεν τα βίντεο στο διαδίκτυο, ωστόσο προ τριετίας τα κατέβασε και δεν γνωρίζει ποιος και εάν τα ανάρτησε στη συνέχεια. Είχε καταδικαστεί από το Πλημμελειοδικείο τον Φεβρουάριο, με 5ετή φυλάκιση με τριετή τριετή αναστολή και πρόστιμο 10.000 ευρώ για τη δημοσιοποίηση βίντεο με προσωπικές στιγμές με πρώην σύντροφό του, το 2016.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε έφεση υπέρ του Νόμου, στέλνοντας τον παρουσιαστή εκ νέου στο εδώλιο, καθώς έκρινε ότι θα έπρεπε να δικαστεί για το κακούργημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος.

Η έφεση υπέρ του νόμου του εισαγγελέα κατά της απόφασης ασκήθηκε, επειδή διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό της πράξης ως πλημμέλημα και ζητά να δικαστεί για κακούργημα, με ανώτερη ποινή έως δέκα χρόνια.

Ο Άρειος Πάγος τάχθηκε με πρόσφατη απόφασή του υπέρ της δίωξης για κακούργημα σε ανάλογες περιπτώσεις.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα