Η Οσασούνα βγήκε Ευρώπη, αλλά μπορεί να την χάσει γιατί έστηνε παιχνίδια

Πριν από 10 χρόνια τα παραπτώματα αλλά η UEFA καραδοκεί

Η Οσασούνα τερμάτισε 7η στη La Liga και μετά από 16 χρόνια επιστρέφει στην Ευρώπη. H ομάδα του Αρασάτε θα πρέπει ν’ αγωνιστεί στο Europa Conference League. Η UEFA εξετάζει όλες τις παραμέτρους και το ενδεχόμενο να τιμωρήσει με ευρωπαϊκό αποκλεισμό την ομάδα από την Παμπλόνα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, κάθε φορά που μια ομάδα αγωνίζεται στις διοργανώσεις της, ανοίγει εξ ορισμού μια διαδικασία έρευνας για να επαληθευτεί εάν συμμορφώνεται ή όχι με τους κανονισμούς.

Το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε τον Ιανουάριο του 2023 την καταδίκη του διοικητικού συμβουλίου της Οσασούνα για τις σεζόν 2012-13 και 2013-14 για συμμετοχή σε στημένους αγώνες, λογιστικές παρατυπίες, παραποίηση εγγράφων και αθλητική διαφθορά.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο σύλλογος συμμετείχε σε στημένους αγώνες πληρώνοντας 400.000 ευρώ στην Μπέτις ώστε να κερδίσει τη Βαγιαδολίδ και άλλες 200.000 ευρώ για να τους αφήσει να κερδίσουν στο «El Sadar».

Ο τότε μάνατζερ του συλλόγου παραδέχτηκε ότι δεν ήταν οι μόνες φορές που η Οσασούνα πλήρωσε κάποιον αντίπαλο, αφού η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (150.000 ευρώ) και η Χετάφε (400.000 ευρώ) είχαν επίσης πληρωθεί για να δώσουν τα παιχνίδια έναν χρόνο νωρίτερα.

Η Οσασούνα δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την έρευνα και προσπαθεί να συγκεντρώσει πληροφορίες. Εάν η UEFA, σύμφωνα με τους κανονισμούς της, θεωρήσει ότι πρέπει να τιμωρήσει την ομάδα με ευρωπαϊκό αποκλεισμό, τότε τη θέση της θα πάρει η 8η Μπιλμπάο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα