Η Παμποντιακή Ομοσπονδία τρέχει με δική της ομάδα στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) θα δώσει βροντερό «παρών» την Κυριακή 14 Απριλίου, στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» δημιουργώντας τη δική της ομάδα συμμετοχής και με σύνθημα «τρέχω για τη μνήμη, τρέχω για τη ζωή».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την κορύφωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η ΠΟΕ δημιουργεί την «100 Running Team» και συμμετέχει με αυτήν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας,

Στόχος της συμμετοχής είναι η ανάδειξη του αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και η αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον, στέλνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μήνυμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών. Μάλιστα, φιλοδοξία της Ομοσπονδίας είναι η «100 Running Team» να αποτελέσει την πολυπληθέστερη ομάδα στη φετινή διοργάνωση.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ επιστρέφει στην ΠΟΕ μέρος του αντιτίμου συμμετοχής κάθε δρομέα της «100 Running Team». Η Παμποντιακή Ομοσπονδία έχει επιλέξει αυτά τα χρήματα να διατεθούν για τη διανομή των τόμων του έργου του Κωνσταντίνου Φωτιάδη, «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα, σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα