Η παρανόηση με την Ομικρόν και το επικίνδυνο κοκτέιλ των ανεμβολίαστων με τους μαθητές

Στην Ηρώδου Αττικού δεν έχουν να σκέφτονται μόνο την προστασία της δημόσιας υγείας ή τα ελλείμματα, αλλά και την κάμψη της κυβέρνησης στις δημοσκοπίσεις που προέρχεται από τη διαχείρηση της υγειονομικής κρίσης

Το δυστύχημα με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλα΄δα είναι ότι στο μέτωπο των ανθρώπινων απωλειών από κορωνοϊό τίποτα δεν υπόσχεται ότι θα δούμε άμεσα ύφεση.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι ο αριθμός των θυμάτων της Covid θα αυξηθεί αισθητά μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, ως αποτέλεσμα του συνδυασμού πολλών παραγόντων. Ο κυριότερος εξ αυτών είναι ο εφησυχασμός ότι η επικρατούσα μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ήπια συμπτωματολογία και νοσήσεις ενώ στην πραγματικότητα η μεγάλη μάχη στις ΜΕΘ των νοσοκομείων δίνεται για να σωθούν άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ο άλλος παράγοντας κινδύνου είναι το επικίνδυνο κοκτέιλ που προκαλεί η «συνύπαρξη» των πολλών αριθμητικά ανεμβολίαστων της ηλικιακής ομάδας +60 ετών με τα πολλά κρούσματα που εντοπίζονται –μετά και το άνοιγμα των σχολείων– στις ηλικίες 4-18 ετών.

Για να υπάρχει μία τάξη μεγέθους του προβλήματος, το πλήθος των ανεμβολίαστων +60ρηδων υπολογίζεται σε περισσότερες από 300.000 άτομα, ενώ στις αρχές της εβδομάδας (18 Ιανουαρίου) τα νέα κρούσματα στις ηλικίες έως 17 ετών ανήλθαν στα 308.614, από 262.371 που ήταν μία εβδομάδα νωρίτερα (10 Ιανουαρίου).

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επιστήμονας της Υγείας για να αντιληφθεί πόση πίεση θα ασκηθεί στο ήδη καταπονημένο εθνικό σύστημα υγείας, αν έστω και ένα μικρό ποσοστό αυτών των ανεμβολίαστων νοσήσει έχοντας κολλήσει κορωνοιό από τα παιδιά/εγγόνια/ανίψια του.

Αυτή τη δυνητικά καταστροφική αριθμητική προβολή την αντιλαμβάνονται πλήρως στο Μέγαρο Μαξίμου γι’ αυτό και παρέτειναν την ισχύ των μέτρων μέχρι τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου, διακηρύσσοντας ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται «εβδομάδα με εβδομάδα», ώσπου να φτάσουμε σε αυτό που λέγαμε στον πρόλογο του ρεπορτάζ, δηλαδή στο ξέφωτο του Πάσχα. Δεν είναι μυστικό άλλωστε ότι πλέον στην Ηρώδου Αττικού δεν έχουν να σκέφτονται μόνο την προστασία της δημόσια υγείας ή την αδιατάρακτη και χωρίς περεταίρω ελλείμματα εκτέλεση του προϋπολογισμού. Έχουν κατά νου ότι τα «τερτίπια» του κορωνοϊού και η διαχείρισή τους διαταράζουν πλέον και την εκλογική απήχηση της Ν.Δ. όπως αρχίζει δειλά να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα