Η πίεση του Μαρκ στον Ζαγοράκη

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ πρεσάρει τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη, προκειμένου να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο στη διαιτησία. Να γίνει επαγγελματική. Να πάρουν, δηλαδή, ένα σκασμό λεφτά συγκεκριμένοι άνθρωποι τους οποίους εμπιστεύεται πως μπορούν να φέρουν εις πέρας το πρωτάθλημα (και το Κύπελλο).

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής ζει στον κόσμο του. Μάλλον δεν έχει πάρει χαμπάρι πως δεν τον εμπιστεύονται οι περισσότερες ομάδες, καθώς συνέβησαν… πράγματα και θαύματα, παρά το γεγονός πως υπήρχε και VAR και η τεχνολογία της γραμμής τού οφσάιντ.

Αντί να φροντίσει να βελτιωθούν οι διαιτητές και να βρει νέους αν κάποιοι δεν κάνουν, επιδιώκει στη λογική της επαγγελματικής διαιτησίας να βάλει τα πουλέν του. Κλειστή… ομάδα επαγγελματιών διαιτητών. Οι διεθνείς και το πολύ άλλοι τόσοι δηλαδή.

Κι αν κάποιος αλλοιώνει αποτέλεσμα, τι θα γίνεται; Πώς θα τιμωρείται και για πόσο, όταν οι ρέφερι θα είναι μετρημένοι; Ποια έχει δείξει πως είναι τα… παιδιά του ο Κλάτενμπεργκ; Ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ο Τζήλος (Λάρισας), ο Φωτιάς (Πέλλας), ο Μανούχος (Αργολίδας), ο Ευαγγέλου (Αθηνών), ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Κάποιοι είναι ήδη χιλιοτραγουδισμένοι.

Ο Άγγλος έχει βάλει το θέμα και στην UEFA. Όταν ήλθε στην Ελλάδα είχε πει πως όνειρό του ήταν να δημιουργήσει επαγγελματίες διαιτητές, δηλαδή ρέφερι που θα έχουν μοναδική απασχόληση τη διαιτησία. Οι διαιτητές αυτοί θα υπογράψουν κλειστό τριετές συμβόλαιο έναντι 70.000 ευρώ τον χρόνο και θα ορίζονται συνέχεια.

Ο Κλάτενμπεργκ ήταν για 13 χρόνια επαγγελματίας διαιτητής. Πλέον είναι επαγγελματίας αρχιδιαιτητής. Και δεν σκέφτεται πως, όταν δημιουργηθεί τέτοιο ολιγοπώλιο στη διαιτησία, πολλοί είναι που θα τα παρατήσουν και περισσότεροι που δεν θ’ ασχοληθούν με τον χώρο, εκτιμώντας ότι ποτέ τους δεν θα καταφέρουν να διευθύνουν αγώνες Super League1. Μετά το γκρουπ των… τοπ, το χάος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα