Η «πύλη» του Ανδριανού και οι αντιδράσεις της ΕΠΟ

Ένεκα της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τη Super League κατόπιν της αστείας απόφασης της ΕΠΟ για επ’ αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων, το ενδιαφέρον της επικαιρότητας επικεντρώθηκε στα όσα συμβαίνουν εκτός γηπέδων. Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, παρουσίασε το προσχέδιο αθλητικού νόμου το οποίο έχει τεθεί προς διαβούλευση, το οποίο μάλιστα μετρά 148 σελίδες.

Με μια ανάγνωση –και όχι λεπτομερή ανάλυση– αντιλαμβάνεται κανείς πως υπάρχουν εκ μέρους του υφυπουργού προτάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση για όλο τον αθλητισμό, αλλά είναι σαφές ότι οι τομές επιχειρούνται να γίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Με το προσχέδιο αυτό, επιχειρεί να σπάσει «κατεστημένα» χρόνων στην ΕΠΟ, αφού πλέον δικαίωμα ψήφου αποκτούν όλα τα σωματεία και όχι οι Ενώσεις και γενικότερα σηματοδοτεί μια νέα μέρα στην Ομοσπονδία. Όπως είναι σαφές, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, κάτι που αποδεικνύεται από την κίνησή του να στείλει επιστολή σε όλες τις Ενώσεις για τις αλλαγές που θέλει να περάσει ο Γιάννης Ανδριανός, αλλά και να καλέσει και τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για να δώσει συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά της, η «Α» έχει εκφράσει ανοιχτά τη θέση της στο παρελθόν για το λεγόμενο «αυτοδιοίκητο» της ΕΠΟ και μπορείτε να τη διαβάσετε, κάνοντας κλικ ΕΔΩ. Σαφώς πρέπει η νομοθεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου να είναι εναρμονισμένη σε ένα ευρύτερο πλαίσιο με αυτή της UEFA. Ωστόσο, πρέπει να υπάρξουν οι δικλείδες εκείνες που δεν θα προσβάλλονται οι νόμοι του κράτους και θα προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που τα κακώς κείμενα της ΕΠΟ «προστατεύονται» πίσω από την ασπίδα του αυτοδιοίκητου.

Κατά συνέπεια επιβάλλεται το νομοσχέδιο να μελετήσει προσεκτικά και να οριστικοποιηθούν θεσμικά οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αυτοδιοίκητου και πολιτείας. Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι λεονταρισμοί κι ας καθίσουν ΕΠΟ και πολιτεία να συζητήσουν σοβαρά τα θέματα αυτά ώστε η τελική μορφή του αθλητικού νόμου να ξαναφέρει στα γήπεδα τους φιλάθλους που έχουν ρίξει «μαύρη πέτρα» εξαιτίας της αναξιοπιστίας του πιο δημοφιλούς αθλήματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα