Η πλαστή ταυτότητα, το «επαναστατικό ταμείο» και οι… καταθέσεις

Η πλαστή ταυτότητα, με την οποία ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου είχε ανοίξει λογαριασμό στη Western Union, οδήγησε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στον εντοπισμό και τη σύλληψη των 14 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο».

Η Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος, μετά από εισαγγελική εντολή για άνοιγμα λογαριασμών του προφυλακισμένου για το «τρομοδέμα» στον Λουκά Παπαδήμο, εντόπισε τον συγκεκριμένο λογαριασμό καθώς και ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα -πριν από τη σύλληψή του- έμπαιναν σε αυτόν μικρά χρηματικά ποσά (από 50 έως 200 ευρώ).

Αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ορισμένοι απ’ τους συλληφθέντες να μην είχαν εικόνα για τις δράσεις του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, οι αστυνομικοί -με βάση και το παρελθόν κάποιων απ’ τους συλληφθέντες- εκτιμούν ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από έκνομες ενέργειες με στόχο τη χρηματοδότηση του ένοπλου αντάρτικου πόλεως. Κανείς, πάντως, δεν έχει κατηγορηθεί για εμπλοκή σε τρομοκρατία

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε για πρώτη φορά να συνδέσει οικονομικές συναλλαγές με πρόσωπο που κατηγορείται για τρομοκρατική δράση. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα και αύριο στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν και θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις αναφορικά με το γιατί κατέθεταν χρήματα στον λογαριασμό του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Διαβάστε επίσης