«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει…»

Σκληρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ τόνισε ότι «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει». Ο ιδρυτής του Σχεδίου Β’ και πρώην ηγέτης του Συνασπισμού, σε δηλώσεις του απέκλεισε κάθε νέα συνεργασία του με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ εμφανίστηκε να δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση στον Φώτη Κουβέλη.

«Η αντίληψη η δική μας από την αντίληψη την οποία φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρα πολύ μεγάλες διαφορές. Για εμένα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πολιτική που είναι παραλλαγή του σχεδίου Α. Θα έλεγα ότι μου θυμίζει σε έναν βαθμό τη ΔΗΜΑΡ χωρίς να ταυτίζω τα πράγματα. Πιστεύω ότι ήταν ειλικρινής ο Φώτης Κουβέλης όταν έλεγε πριν γίνει κυβέρνηση ότι ‘εμείς θα κάνουμε οτιδήποτε να καταργήσουμε τα μέτρα της τρόικας σε βάρος των εργαζομένων αλλά κόκκινη γραμμή μας είναι το ευρώ’», τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος. Ο ίδιος προσέθεσε: «Δεν βρίσκω πολύ μεγάλη διαφορά στις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι “εμείς θα καταργήσουμε το μνημόνιο αλλά μέσα στην Ευρωζώνη”. Δεν μπορείς να κάνεις συνεργασίες για να κερδίσεις μια βουλευτική ή υπουργική θέση».

Ο Αλέκος Αλαβάνος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΚΚΕ. «Θέλω να είμαι έντιμος με το ΚΚΕ. ΤΟ ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έπεσαν μέσα στις αντιλήψεις που είχα για το πώς θα λειτουργήσει και η ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη. Το ΚΚΕ όμως έχει κλειστεί στον εαυτό του. δε θέτει πια το θέμα του νομίσματος. Έχει κλείσει το θέμα των συνεργασιών και το βρίσκω αρκετά αρνητικό. Υπάρχουν κοινές θέσεις με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έχουμε μια καλή συνεργασία, μια συμμετοχή σε εκδηλώσεις και με πολλούς άλλους. Δεν είναι μόνο τα κόμματα που έχουμε καταγράψει: είναι κινήσεις εργαζομένων, ανέργων». Τέλος, τάχθηκε για μία ακόμη φορά στην επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και στο πως αυτό θα ωφελήσει τη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα