Η πρόοδος είναι ότι στον Βασιλειάδη, ο Βασιλακόπουλος… δεν σήκωνε ούτε το τηλέφωνο!

Έγινε, είναι η αλήθεια, ένα βήμα προς την σωτηρία του πρωταθλήματος της Basket League με την συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, αλλά και την ταύτιση των απόψεών τους να βρεθεί τρόπος παραμονής του Ολυμπιακού στην κατηγορία.

Η συνάντηση των δύο πλευρών είναι πρόοδος, διότι μέχρι πριν από μερικούς μήνες, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος απαξιούσε ακόμη και το τηλέφωνο να σηκώσει στον προκάτοχο του Λευτέρη Αυγενάκη,τον Γιώργο Βασιλειάδη…

Όχι άδικα…

Ο Βασιλακόπουλος θεωρούσε ότι κακώς ο Βασιλειάδης μπλέχτηκε στα… χωράφια του. Δεν θα τον άφηνε σε καμία περίπτωση να κάνει όσα έκανε ο Κοντονής με την ΕΠΟ με τον ξένο παράγοντα. Για τον Βασιλακόπουλο η εμπλοκή της Πολιτείας στα εσωτερικά του αθλήματος ήταν casus belli.

Γι αυτό και ήρθε σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Βασιλειάδη, τον οποίο θεωρούσε και άσχετο με τον Αθλητισμό, αλλά και …περαστικό, σε τέτοιο σημείο ΄ώστε κάθε φορά που τον καλούσε στο τηλέφωνο να μην απαντά…

«Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια για να εξομαλύνει την κατάσταση. Δεν έχει κάνει τίποτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει δίκιο ο Ολυμπιακός. Όμως υπάρχει ένα κλίμα και εκείνος κρύβεται, δεν παίρνει πρωτοβουλίες. Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ έχει ονοματεπώνυμο, Γιώργος Βασιλακόπουλος» είχε πει τον περασμένο Μάιο, ο Βασιλειάδης για τον ισχυρό άνδρα της ΕΟΚ.

Η αντίδραση του Γ.Βασιλακόπουλου ήταν οργισμένη..

«Οι μέσω κύκλων εκπεφρασμένες απόψεις του κύριου Βασιλειάδη είναι γελοιότητες και αστειότητες από τις οποίες λείπει δυστυχώς  τελείως η σοβαρότητα.

Αναδεικνύουν το ανεύθυνον του προσώπου, το οποίο αναλαμβάνει τις ευθύνες της στοχοποίησης του προέδρου της ΕΟΚ, με την γνωστή πολυετή διαδρομή στο άθλημα, σε εθνικός και διεθνές επίπεδο. Θα υπάρξει άμεση κίνηση εναντίον του, φυσικά εντός των πλαισίων των νόμων και των κανονισμών τους οποίους ο ίδιος με τις δηλώσεις του προσβάλει. Θεωρούμε όμως και ότι πρέπει να επέμβουν και άλλοι θεσμοί και να βάλουν ένα φρένο στον κατήφορο που τους παρασύρει και τους εκθέτει».

Η πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και η αλλαγή σκυτάλης στο υφυπουργείο Αθλητισμού είναι πασιφανές ότι έφερε την ελπίδα στο χώρο του ελληνικού Αθλητισμού…

Διαβάστε επίσης