«Η πρώτη σύσκεψη χωρίς μπουρδολογία»

Ιδιαίτερα χρήσιμη και με ανταλλαγή ουσιαστικών απόψεων ήταν η χθεσινοβραδινή σύσκεψη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον Γιάννη Στουρνάρα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιαννη. 

«Οι βουλευτές που πήγαν στη συνάντηση και στον υπουργό Οικονομικών πήγαν, με επεξεργασμένες προτάσεις για τις αδικίες του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Ήταν καλά προετοιμασμένοι σε αυτά που προτείνουν, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Ήταν η πρώτη σύσκεψη που δεν υπήρξε μπουρδολογία. Αυτό που δεν έκαναν οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ το έκαναν οι βουλευτές», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής και πρώην υπουργός. 

Σε άλλο σημείο,η Μπακογιάννη τόνισε πως η πολυπλοκότητα των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου περιλαμβάνει πολλές αδικίες. Και πρόσθεσε: «Όλοι οι βουλευτές πάντως συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης».

Από την πλευρά του,ο  Στουρνάρας -σύμφωνα με τη βουλευτή- απάντησε ότι ενέχει πρόβλημα αντισυνταγματικότητας η διατήρηση του ΕΕΤΑ και πρέπει να δοθεί λύση μέσω του ενιαίου φόρου ακίνητων.

Διαβάστε επίσης