Η “Μαύρη λίστα” του Τόκιο, περιέχει 140 άτομα που οδεύουν προς το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων λόγω ρωσικών κυρώσεων

Επιπροσθέτως, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ανέφερε την λειτουργία πυρηνικών αντιδραστήρων για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα ανακοίνωσε σήμερα ότι 140 πρόσωπα θα προστεθούν στον κατάλογο που αφορά στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων ενώ η απαγόρευση των εξαγωγών θα επεκταθεί και στις επιχειρήσεις αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας.

Ο Κισίντα μιλώντας μέσω διερμηνέα μετά την συνάντηση που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, πρόσθεσε ότι ήρθε η στιγμή που η Ομάδα των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων χωρών θα πρέπει να εδραιώσει την ενότητα της.

«Θα λειτουργήσουμε πυρηνικούς αντιδραστήρες για να απεξαρτηθούμε από τη ρωσική ενέργεια» είπε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Νωρίτερα, δήλωσε πως η χώρα του θα χρησιμοποιήσει πυρηνικούς αντιδραστήρες για να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια.

Η Ιαπωνία βασίζεται περισσότερο στο ρωσικό αέριο αφότου έκλεισε πυρηνικούς αντιδραστήρες μετά την καταστροφή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα εξαιτίας σεισμού και τσουνάμι το 2011.

Ωστόσο, καθώς αντιμετωπίζει εκλογές τον Ιούλιο και οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας πιέζουν τους προϋπολογισμούς των ψηφοφόρων, ο Κισίντα δήλωσε πως η πυρηνική ενέργεια θα αποτελέσει τμήμα της μελλοντικής ενεργειακής πολιτικής της χώρας.

Σύμφωνα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει «τον ευάλωτο χαρακτήρα της ενεργειακής αυτάρκειάς της» διευρύνοντας τις πηγές από τις οποίες αγοράζει ενέργεια, προωθώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και χρησιμοποιώντας την πυρηνική ενέργεια για να διαφορποιήσει τις πηγές της.

«Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικούς αντιδραστήρες με διαβεβαιώσεις ασφαλείας για να συμβάλουμε στην παγκόσμια μείωση της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια», δήλωσε ο Κισίντα απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο στο Σίτι του Λονδίνου, την επιχειρηματική συνοικία των βρετανικής πρωτεύουσας.

«Η επαναλειτουργία μόνο ενός από τους υφιστάμενους πυρηνικούς αντιδραστήρες θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα με την προμήθεια 1 εκατ. τόνων νέου LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) κατ’ έτος στην παγκόσμια αγορά», τόνισε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα