Η ” Μπλε Φάλαινα” σκότωσε 14χρονη: Βουτιά θανάτου από όγδοο όροφο κτηρίου

Το θανατηφόρο ιντερνετικό παιχνίδι “Μπλε Φάλαινα” που έχει σκοτώσει δεκάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο, ξαναχτύπησε στη Ρωσία με τις αρχές να εξετάζουν αν η βουτιά θανάτου μιας 14χρονης σχετίζεται με το παιχνίδι αυτό.

Η 14χρονη, η οποία στο παιχνίδι χρησιμοποιούσε το όνομα Αντζελίνα Μπεσμερτνάγια, ανέβηκε στον όγδοο όροφο κτηρίου στο Νίζνι Νόβγκοροντ, στη δυτική Ρωσία, και έπεσε στο κενό.

Το συναγερμό στις αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα Κομσομολσκαγιά Πράβντα, προκάλεσε η κατάθεση μιας κοπέλας, με το όνομα Αλίνα.

«Ήμασταν φίλες τους περασμένους μήνες. Πηγαίναμε βόλτες το καλοκαίρι, αλλά έπαιζε τη «Γαλάζια Φάλαινα» για αρκετό διάστημα και ήταν μέλος μιας «ομάδας θανάτου» κατεθεσε η Αλίνα.

Την ημέρα της βουτιάς θανάτου της 14χρονης σε γκραφίτι κοντά στο κτήριο από το οποίο έπεσε γράφτηκε «σε θεωρώ πιο σημαντικό από τη ζωή, αλλά εσύ όχι». Η Αλίνα κατέθεσε, επίσης, ότι η 14χρονη είχε πολύ ισχυρά αισθήματα για ένα αγόρι που ζούσε σε μεγάλη απόσταση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών μόνο το 2017 είχαν καταγραφεί 1.339 διαδκτυακές ομάδες αυτοκτονίας με κοινό μεγαλύτερο των 12.000 χρηστών και συνολικά πάνω από 200.000 αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης