Η Ράνια Αικατερινάρη ιδεολογίες δεν γνωρίζει

Ένας σημαντικός διαγωνισμός «τρέχει» αυτές τις ημέρες. Ο λόγος για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Υπερταμείου. Μία θέση που κατέχει από τον Ιανουάριο του 2017 η Ουρανία Αικατερινάρη. Η απερχόμενη διευθύνουσα σύμβουλος είναι μία περίπτωση που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον. Η κ. Αικατερινάρη από το 2010 έως το 2015 ήταν αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΗ. Δηλαδή επελέγη από την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου κι έμεινε εκεί κι επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά.

Το 2015 αποχώρησε, ίσως όπως και οι κακές γλώσσες, ως τιμωρία στην μητέρα της, την Ασημίνα Ξηροτύρη, η οποία το 2010 επέλεξε να ακολουθήσει τον Φώτη Κουβέλη στην ΔΗΜ.ΑΡ. με την οποία εξελέγη βουλευτής το 2012. Η Ξηροτύρη είχε εκλεγεί με τον ΣΥΝ βουλευτής και το 2000 και το 2004. Από την ΔΗΜ.ΑΡ. είχε φύγει πολύ νωρίτερα και στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Η εντυπωσιακή Ουρανία, δεν έχει μόνο μάνα γνωστή στους κύκλους της Αριστεράς. Ο πατέρας της Νίκος Αικατερινάρης ήταν από τους πιο γνωστούς αγωνιστές κατά της Δικτατορίας, ενώ ήταν επίσης διάσημο στέλεχος της Νεολαίας Λαμπράκη.

Η κ. Αικατερινάρη επιλέχθηκε από τον διαγωνισμό του 2017 για την κρίσιμη θέση του επικεφαλής του Υπερταμείου  προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις. Και αυτό διότι η κ. Αικατερινάρη, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ ήταν υπόδικα με κακουργηματικές κατηγορίες για την υπόθεση της με τα ταξιδάκια αναψυχής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ επί ηγεσίας Φωτόπουλου, που πλήρωνε η ΔΕΗ. Το εντυπωσιακό ήταν ότι το 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «πέταξε» από το Ταμείο Χρηματοπιστωτική Σταθερότητας την πρόεδρο Αναστασία Σακελλαρίου, διορισμένη από τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί είχε παραπεμφθεί ως μέλος του ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η διαφορά ήταν ότι η κ. Σακελλαρίου δεν είχε γονείς αγωνιστές της αριστεράς.

Έριξε γέφυρες

Η κ. Αικατερινάρη από την ημέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε μία τεράστια διάθεση συνεργασίας. Αναζήτησε με μεθοδικότητα δίαυλους επικοινωνίας και με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και  με το Μαξίμου, ενώ αρωγοί στην προσπάθεια της κ. Αικατερινάρη ήταν και οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Η κ. Αικατερινάρη κατέθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Υπερταμείου και μάλιστα έχει προκριθεί μεταξύ των πέντε από τους οποίους θα γίνει η τελική επιλογή. Αρχικώς εμφανίστηκαν περίπου 15 υποψηφιότητες. Από τη διαδικασία προεπιλογής κόπηκαν οι δέκα και έμειναν πέντε για την τελική κρίση και επιλογή. Η θέση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί το Υπερταμείο κατέχει και διαχειρίζεται σχεδόν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και μαζί εποπτεύει πραγματικά τη λειτουργία και επίδοση πλήθους δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, προκρίνοντας πολιτικές εξυγίανσης, μέτρα ελέγχου των δαπανών και άλλα εξίσου κρίσιμα και σημαντικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα