Η Ρεγγίνα έκανε την προξενήτρα για ΣΥΡΙΖΑ και Σοσιαλιστική Διεθνή

«Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», αναφέρει μία παροιμία και ως φαίνεται παρά τις διαψεύσεις, τόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, υπήρξε κατ’ αρχάς επαφή για να εγγραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στην οποία πρόεδρος είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τεθεί θέμα, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο για προβοκάτσια, ενώ από την Κουμουνδούρου απέδιδαν όλο τον θόρυβο στη «σπουδή μέρους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία». Βέβαια, για το τελευταίο δεν γίνεται λόγος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ξέρει πού ανήκει. Τριγυρίζει σαν νομάς. Τη μία ψάχνεται με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, την άλλη με τους Πράσινους, αυτή την εβδομάδα ουδείς γνωρίζει πού θα ξημερώσει.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ο δε Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί –δίχως επιτυχία να τονιστεί– να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη φρασεολογία του. Ακόμη και «για νέο κοινωνικό συμβόλαιο» μίλησε στους βουλευτές του στη συνεδρίαση της Κ.Ο. Και όλοι γνωρίζουν ότι το «Κοινωνικό Συμβόλαιο» ήταν ένα από τα εμβληματικά συνθήματα του Ανδρέα για να κερδίσει τις εκλογές του 1981. Από την άλλη ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μιλήσει για «Προοδευτική Διακυβέρνηση», αφήνοντας ένα θολό τοπίο. Για το τι εννοεί και το κυριότερο με ποιους εννοεί ότι πρέπει να επιχειρηθεί το εγχείρημα.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ρόλο να υπάρξει κοινή περπατησιά Τσίπρα-Παπανδρέου έπαιξε η Ρεγγίνα Βάρτζελη, πρώην δεξί χέρι του ΓΑΠ και τώρα εκ των προνομιακών συνομιλητών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Βάρτζελη, όπως έκανε και επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου, αναλαμβάνει ειδικές αποστολές και από τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα ασχολείτο με το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήσει γέφυρα με τον κ. Παπανδρέου και τους σοσιαλδημοκράτες.

Όταν τέθηκε το θέμα, υπήρξαν αντιδράσεις από παντού. Και από την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τα περισσότερα στελέχη έτρεχαν σε δερματολόγους έχοντας υποστεί σοβαρά περιστατικά αλλεργιών. Όμως και από την άλλη πλευρά υπήρξαν αντιδράσεις. Κατ’ αρχάς από το ΚΙΝΑΛ, όπου μετέχει της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, απείλησαν με αποχώρηση, κάτι που θα προκαλούσε τεράστιο πρόβλημα στον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, όπου θα ήταν πρόεδρος σε έναν διεθνή συνασπισμό κομμάτων και το δικό του κόμμα θα είχε αποχωρήσει. Επίσης υπήρξαν αντιδράσεις και από συνεργάτες του Παπανδρέου, αλλά και τους αδερφούς του Νίκο και Αντρίκο. Ο Νίκος Παπανδρέου του υπενθύμισε πως «ο Τσίπρας και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον αποκαλούσαν Πινοσέτ», ενώ ο άλλος αδερφός του ο Αντρίκος το ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιασε τις ύβρεις του Καμμένου κατά της οικογένειας» και ότι «τώρα που υπήρξε τελεσίδικη δικαστική δικαίωση και καταδίκη του Καμμένου δεν βγήκαν να πουν ούτε ένα συγγνώμη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα