Η ρεβάνς του Ατρόμητου επιχείρημα για ισχύ των συμβάσεων με την ΕΡΤ

Σε αναμμένα κάρβουνα περπατούν οι παράγοντες των ομάδων που υπέγραψαν το καλοκαίρι του 2018 την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους στην ΕΡΤ.

Κάποιοι θυμίζουν τον Θανάση Βέγγο, όταν σε κάποια ταινία ο δημοφιλής κωμικός βρέθηκε να κάνει παρέα στους αναστενάρηδες. Η αβεβαιότητα για τη νέα σεζόν έχει κυριεύσει τους περισσότερους, αν και στις διάφορες συζητήσεις τους επιχειρούν να περάσουν το μήνυμα της ισχυρής σύμβασης. Ναι, αυτό λένε ακόμα και στο Περιστέρι ή τη Λαμία. Ότι, δηλαδή, οι περσινές συμβάσεις με την κρατική τηλεόραση είναι διετούς διάρκειας και δεν μπορούν να σπάσουν.

Για να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους οι άνθρωποι του Ατρόμητου επικαλούνται την τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ του επαναληπτικού με την Ντουνάισκα Στρέντα. Την ίδια ρητορική χρησιμοποιούν και οι παράγοντες των ομάδων που βρίσκονται στην ίδια μοίρα.

Ουσιαστικά, δηλαδή, στέκονται στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ατρόμητου για να υποστηρίξουν ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, αλλά για μία συνέχιση της σύμβασης που βρίσκεται σε ισχύ από το προηγούμενο καλοκαίρι. Άρα, πετούν το μπαλάκι στην πλευρά της κυβέρνησης που καλείται πλέον να ανοίξει εντελώς τα χαρτιά της πάνω στο τραπέζι.

Δύσκολο έργο. Αν δώσει τα λεφτά, παρανομεί, με ενδεχόμενο αποτέλεσμα «καμπάνες» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αν δεν τα δώσει, άλλο μπάχαλο, αφού 8-9 ομάδες θα έχουν συμβόλαιο και οι άλλες λόγω «πείνας» προλαβαίνουν, δεν προλαβαίνουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου…

Διαβάστε επίσης