Η ρήση Μπλερ και οι συμβουλές σε νέους υπουργούς

Τι έλεγε ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός όπου το σκέφτηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τον ανασχηματισμό

Σε αναμμένα κάρβουνα έκαναν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναμένοντας τον ανασχηματισμό. Αρκετοί ήταν αυτοί, όπως κυκλοφόρησε στη Βουλή, ότι προμηθεύτηκαν νέα κοστούμια με τη μέθοδο του click away. Ενώ και οι υπουργοί –ειδικά όσοι απομακρύνθηκαν– έζησαν τη δική τους βάσανο. Στο Μέγαρο Μαξίμου συνεργάτες του πρωθυπουργού τις ημέρες των εορτών διέρρεαν τι έλεγε ο Τόνι Μπλερ για τους ανασχηματισμούς.

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός έλεγε: «Όταν κάνεις ανασχηματισμό, δημιουργείς πολλούς δυσαρεστημένους. Πρώτα απ’ όλα αυτόν που φεύγει, εν συνεχεία αυτόν που νομίζει ότι θα εισέλθει στην κυβέρνηση και τελικά μένει απ’ έξω και αυτόν που μένει στην κυβέρνηση που λέει “τι είχα, τι έχασα”. Ο μόνος ικανοποιημένος από έναν ανασχηματισμό είναι αυτός που μπαίνει στην κυβέρνηση για πρώτη φορά».

Πάντως, εκτός από τη ρήση Μπλερ υπάρχουν και άλλες συμβουλές από Βρετανούς πολιτικούς: «Να μην αλλάζουν την επίπλωση, διότι μπορεί να φύγουν γρηγορότερα από όσο υπολογίζουν. Ακόμη και τις φωτογραφίες των παιδιών να μην τοποθετήσουν, ώστε να μην έχουν κανένα συναισθηματικό δέσιμο με το γραφείο και κατ’ επέκταση με το υπουργείο μαζεύοντας τα προσωπικά τους αντικείμενα την ώρα που φεύγουν». Τώρα μένει να δούμε ποιοι από τους νέους υπουργούς έχουν ακούσει αυτές τις συμβουλές των Βρετανών υπουργών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα