Η Ρώμη εξετάζει την μείωση στον στόχο του ελλείματος

Η ιταλική κυβέρνηση θα συνεδριάσει απόψε για να συζητήσει πιθανή μείωση του στόχου της για το έλλειμμα. Με τον πρωθυπουργό Λουίτζι ντι Μάιο να δηλώνει ανοικτός σε μείωση του ελλείμματος.

Η Ρώμη μπροστά στον κίνδυνο οικονομικών κυρώσεων αφού ο προϋπολογισμός που παρουσίασε απορρίφθηκε για μια ακόμη φορά από τους Ευρωπαίους φαίνεται να βάζει νερό στο κρασί της και να συζητά το ενδεχόμενο κάποιων αλλαγών στους δημοσιονομικούς της στόχους.

 

Στην προσπάθεια της εξεύρεσης λύσης ήταν και το δείπνο του Σαββάτου, του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποφευχθούν οι κυρώσεις προς τη χώρα.

«Επαναλάβαμε ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο, σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού. Πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο αυτό. Ελπίζω να αποφευχθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων. Δεν μιλήσαμε για τα συνολικά μεγέθη του προϋπολογισμού. Φυσικά δεν υπαναχώρησα σε ότι αφορά τις καθοριστικές μεταρρυθμίσεις μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός αμέσως μετά το δείπνο.

 

Διαβάστε επίσης