Η Ρωσία καταδίκασε την πρόκληση της Τουρκίας στην Αμμόχωστο

«Μονομερείς ενέργειες, που παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Την νέα τουρκική πρόκληση που αφορά το άνοιγμα τμήματος στην Αμμόχωστο καταδίκασε η Ρωσία χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή «απαράδεκτη».

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η κίνηση αυτή της Τουρκίας θα περιπλέξει περαιτέρω την διαδικασία πολιτικής επίλυσης του Κυπριακού: «Θεωρούμε απαράδεκτες τις αποφάσεις για το άνοιγμα της περιοχής των Βαρωσίων. Μονομερείς ενέργειες, που παραβιάζουν τα ψηφίσματα 414 (1977), 482 (1980), 550 (1984), 789 (1992) και 2483 (2019) που έχει υιοθετήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δημιουργούν πρόσθετες περιπλοκές στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τα ζητήματα της Κύπρου», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ, παραμένει προσηλωμένη στα προαναφερθέντα ψηφίσματα και έτοιμη να διευκολύνει την εφαρμογή τους.

Παράλληλα – κι ενώ οι τουρκικές Αρχές συνεχίζουν τις εργασίες στα Βαρώσια – το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, λέγοντας ότι θα βοηθήσει στη δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας για την εξεύρεση συμβιβασμών σε διάφορα σχετικά ζητήματα, περιλαμβανομένου και εκείνου της Αμμοχώστου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα