Η Ρωσία καταγγέλλει ότι η Ουκρανία αποθηκεύει δυτικά όπλα σε πυρηνικούς σταθμούς

Δείτε τι αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο και όπως μεταδίδει το Tass, η Ουκρανία αποθηκεύει όπλα που της έχουν σταλεί από τη Δύση σε πυρηνικούς σταθμούς.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ωστόσο, δεν παρουσίασε κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του.

Η καταγγελία αφορά τον πυρηνικό σταθμό στη Ρίβνε

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι εκτοξευτές πυραύλων HIMARS, συστήματα αεράμυνας και πυρομαχικά πυροβολικού, που προμηθεύτηκαν οι Ουκρανοί από τις ΗΠΑ, παραδόθηκαν στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας Ρίβνε στη βορειοδυτική Ουκρανία.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αποθηκεύουν όπλα και πυρομαχικά που παρέχονται από τη Δύση στο έδαφος των πυρηνικών σταθμών», σημείωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι πολλοί πυρηνικοί σταθμοί της Ουκρανίας βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής από την έναρξη της σύγκρουσης στις 24 Φεβρουαρίου του 2022. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον παροπλισμένο πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ λιγότερο από 48 ώρες μετά την εισβολή των στρατευμάτων και στη συνέχεια κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια – τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη – στις αρχές του πολέμου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα