Η σημαία «εφεύρεση» του Παυλόπουλου

Αναφορικά με τα παραμύθια για τα εθνικά σύμβολα που υποτίθεται ότι έβγαλε από το γραφείο της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε μία εποχή όπου έχει σηκωθεί θόρυβος κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου από κύκλους που δηλώνουν… ερωτευμένοι με τον Προκόπη Παυλόπουλο, το Μαξίμου διέρρευσε την ικανοποίηση του πρωθυπουργού για τη συνύπαρξη του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κι όπως λέγεται, λειτουργούν με θεσμικά άψογο τρόπο. Σεβόμενοι τους διακριτούς ρόλους τους, αλλά και περνώντας στους πολίτες τα κατάλληλα μηνύματα, ειδικά στο θέμα της πανδημίας. Με γνώμονα τις αξίες της φιλελεύθερης και Ευρωπαϊκής Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τα παραμύθια για τα εθνικά σύμβολα που υποτίθεται ότι έβγαλε από το γραφείο της η Πρόεδρος, από το Μαξίμου διαβεβαιώνουν ότι η κα Σακελλαροπούλου τουναντίον έχει πλήθος σημαιών. Υπάρχει η ελληνική σημαία, υπάρχουν και οι σημαίες που πρόσφεραν τα παιδιά από το Καστελλόριζο του συμπλέγματος Μεγίστη και από τη Στρογγύλη στην Πρόεδρο. Δεν υπάρχει όμως η σημαία της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, υπάρχει τέτοια σημαία; Η Προεδρία της Δημοκρατίας ουδέποτε είχε δική της σημαία. Ούτε λάβαρο. Απλούστατα, αυτή την μπλε σημαία με το εθνόσημο στη μέση, που βλέπατε στην τηλεόραση, την είχε «εφεύρει» και την είχε τοποθετήσει στο γραφείο του ο Προκόπης Παυλόπουλος. Στην αρχή την εμφάνιζε μόνον όταν είχε επίσημες επισκέψεις από αρχηγούς κρατών. Εν συνεχεία, έμεινε εκεί ως μόνιμο ντεκόρ του προεδρικού γραφείου, ωσάν η Προεδρία να είχε ανάγκη δικής της σημαίας, διαφορετικής από τη σημαία του κράτους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα