Η σημαία του ΝΑΤΟ κυματίζει πλέον στα Σκόπια

Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ προχωρά όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μάλιστα, από το πρωί της Τρίτης, έξω από το κεντρικό κτήριο της κυβέρνησης κυματίζει και η σημαία του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα η έπαρση της σημαίας της βορειοατλαντικής συμμαχίας έγινε παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είπε πως η προσχώρηση της ΠΓΔΜ στην Συμμαχία αποδεικνύει πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο προς την ανάπτυξη, επηρεάζοντας βαθιά το μέλλον των σημερινών αλλά και των επόμενων γενεών.

Προσέθεσε πως η χώρα κατάφερε να επιστρέψει στον κύριο «αυτοκινητόδρομο» με προορισμό την Ευρώπη, ενώ μέχρι πρότινος αγκομαχούσε στον βοηθητικό δρόμο, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MIA.

Παράλληλα με την έπαρση της νατοϊκής σημαίας από την πρόσοψη του κτίσματος έχει αφαιρεθεί η επιγραφή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με την προοπτική να αντικατασταθεί από το καινούργιο συνταγματικό όνομα, που προσθέτει τον προσδιορισμό «Βόρειας».

Την ίδια στιγμή η πλευρά των Σκοπίων περιμένει την διακοίνωση από την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αν και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει πως θα σταλεί χθες Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης