Η συμβουλή του Καραμανλή στον Μεϊμαράκη

Όχι μόνο διατηρούν πολύ καλές σχέσεις, αλλά είναι σχεδόν σε… ανοιχτή γραμμή, ο Κώστας Καραμανλής με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός συμβούλεψε τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να μην υποσχεθεί τίποτε στους ψηφοφόρους, παρά μόνο «αίμα, μόχθο, δάκρυα και ιδρώτα», θυμίζοντας του τη φράση του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Οι δύο πολιτικοί άνδρες βλέπουν πως, πλέον, είναι η νίκη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου κάθε άλλο παρά άπιαστο όνειρο είναι για τη «γαλάζια» παράταξη, με τον κ. Μεϊμαράκη να του λέει σε τηλεφωνική τους συνομιλίας πως «πρόεδρε, έτσι όπως πάει το πράγμα, στο τέλος θα κερδίσουμε τις εκλογές».

Αμφότεροι, ωστόσο, γνωρίζουν πως η επόμενη μέρα από τις κάλπες μόνο εύκολη δεν θα είναι. Όποιος κι αν κερδίσει, όποιος κι αν κληθεί να κυβερνήσει τον τόπο, θα κληθεί να εφαρμόσει σκληρά μέτρα, διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπος εκ νέου με την απειλή χρεοκοπίας και Grexit. Γι’ αυτό και ο Κώστας Καραμανλής προέτρεψε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να είναι φειδωλός -κάτι το οποίο τηρεί ευλαβικά ο μυστακοφόρος πολιτικός.

«Βαγγέλη, κάν’ το όπως ο Τσώρτσιλ. Μην υποσχεθείς στον κόσμο τίποτε άλλο παρά αίμα, μόχθο, δάκρυα κι ιδρώτα για τα επόμενα δύο χρόνια», ήταν τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού που ακόμα και με ένα νεύμα του κρίνει τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο τυχαίο δεν είναι, λοιπόν, το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος ήδη στις ομιλίες, δηλώσεις και συνεντεύξεις του, τονίζει ότι εκείνος δε θα πλειοδοτήσει σε λαϊκισμό και υποσχέσεις.

Φροντίζει, επίσης, να επαναλαμβάνει σε κάθε τόνο πως το τρίτο μνημόνιο έχει πλέον επικυρωθεί από τη Βουλή (με αυξημένη πλειοψηφία χάρη στις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ) και ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η επόμενη κυβέρνηση είναι να επαναδιαπραγματευθεί ορισμένα υφεσιακά μέτρα.

Διαβάστε επίσης