Η σιωπή για «το μεγάλο αφεντικό»

SPORTS ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Ξάνθης και Άρη προκαλεί ένα μειδίαμα στον Γιώργο τον Γεωργίου που καλοκαιριάτικα υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την προεδρία του Απόλλωνα, επειδή τον απείλησαν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη η ομάδα της Θράκης και ο Παναιτωλικός.

Ήρθαν, όμως, οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης και πρόσφεραν επιχειρήματα στον γνωστό δημοσιογράφο. Η ανακοίνωση του Άρεως αναφέρει και ένα «μεγάλο αφεντικό» που έχει η Ξάνθη. Ποιον εννοεί, άραγε;

Εδώ είναι ένα ερώτημα που πρέπει να το θέσουν και τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου. Αν ασκηθεί πειθαρχική δίωξη στις δύο ομάδες που αντάλλαξαν τις ανακοινώσεις.

Από ’κεί και πέρα, βέβαια, οι αθλητικοί δικαστές θα πρέπει να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις και να απαιτήσουν τις απαντήσεις. Διότι, όσο θα αιωρείται η φράση «το μεγάλο αφεντικό», τόσο θα αυξάνεται η καχυποψία του κόσμου και η μπαρούτη που πλανάται ήδη στην ατμόσφαιρα.

Ο χαρτοπόλεμος ανάμεσα σε Άρη και Ξάνθη, όμως, μπορεί να εξελιχθεί και σε πάσα για τον Λευτέρη Αυγενάκη. Αρκεί να αξιοποιήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού την ασίστ μέσα από την έρευνα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς κάθε ΠΑΕ.

Διαφορετικά, θα ’χει κι εκείνος το δικό του μερίδιο ευθύνης για τη διασπορά της καχυποψίας και της έντασης στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας.

Διαβάστε επίσης