Η σύγκρουση Αγγλίας-Ρωσίας μεταφέρεται στο ποδόσφαιρο

Μετά τις απειλές κατά του Μουντιάλ της Ρωσίας, οι Βρετανοί βάζουν στο στόχαστρο τους Ρώσους ολιγάρχες, που είναι ιδιοκτήτες ομάδων, κλιμακώνοντας την ένταση μεταξύ Αγγλίας και Ρωσίας.

Αιτία η υπόθεση δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ, ο οποίος υπήρξε συνταγματάρχης της GRU, της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού, και της 33χρονης κόρης του Γιούλια, που βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι έξω από ένα εμπορικό κέντρο του Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Express», αυτό το επεισόδιο είναι πιθανό να έχει επιπτώσεις και στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Σε απάντηση στην απομάκρυνση από τη Ρωσία 23 Βρετανών διπλωματών, η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέϊ, εξετάζει μέτρα εναντίον των ρωσικών ολιγαρχών που συνδέονται με τον Πούτιν, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες συλλόγων της Premier League. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, αλλά και τον Αλισέρ Ουζμάνοφ, Οζμπέκο μέτοχο μειοψηφίας της Άρσεναλ. Ο τελευταίος συνδέθηκε επίσης με την Μίλαν, ως επικεφαλής μιας ρωσικής κοινοπραξίας που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη ιταλική ομάδα στη θέση του ή μαζί με τον σημερινό πρόεδρο Γιονγκχόνγκ Λι.    Πάντως προς το παρόν, όλα παραμένουν υποθέσεις, που η πορεία τους θα εξαρτηθεί από τις σχέσεις μεταξύ Αγγλίας και Ρωσίας τους επόμενους μήνες. Εν τω μεταξύ, η υπόθεση  απουσίας της Αγγλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, φαίνεται να αποκλείεται, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης