Η συμφωνία Τσίπρα διχάζει το ΚΙΝΑΛ

Η περιβόητη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία, μαζί με την γλώσσα έχουν προκαλέσει πολλές αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής. Κι αυτό διότι ακόμη κι εντός του Πολιτικού Συμβουλίου υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Έτσι υπέρ της συμφωνίας τάχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος είναι της άποψης ότι στα εθνικά θέματα δεν υπάρχει μικροπολιτική θεώρηση. Υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας τάσσεται και ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Αντίθετα εξόχως επιφυλακτική είναι η Φώφη Γεννηματά, όπως και οι Γιώργος Καμίνης και Νίκος Ανδρουλάκης.

Η απόφαση των προβεβλημένων του ΚΙΝΑΛ να μελετήσουν την συμφωνία κι εν συνεχεία να τοποθετηθούν, απλά αποδεικνύει ότι καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια μην διαλυθεί όλο το οικοδόμημα, πριν κλείσει χρόνο από την εκλογή της κ. Γεννηματά.

Την αλήθεια την εξέφρασε με γλαφυρό τρόπο ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε: «Πασχίζουμε να μην διασπαστούμε. Συνεπώς δεν θέλω να εξηγήσω την στάση των συναδέρφων μου και των συντρόφων μου. Αυτή η προσπάθειά μας να μείνουμε ενωμένοι και να μην προσβάλουμε όλους εκείνους που ήρθαν και ψήφισαν. Έχουμε δώσει τον λόγο μας, να είμαστε ενωμένοι. Δεν είναι ώρα τώρα να μπω σε αυτόν ο διάλογο».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν μπορεί να υπάρξουν δυο διαφορετικές στάσεις μέσα στο Κίνημα. «Δεν εννοώ δυνατότητα δυο διαφορετικών στάσεων στο θέμα. Αλλιώς νοθεύεται το μήνυμα και σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της κοινωνίας να είμαστε ενωμένοι. Ο δρόμος είναι ένας», τόνισε.

Όσο για τη συμφωνία, επανέλαβε ότι «περιμένουμε να μας δοθεί το πραγματικό κείμενο της συμφωνίας. «Αν δεν δούμε το κείμενο της συμφωνίας, δεν έχουμε υποχρέωση να πούμε την γνώμη μας. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό για αυτά που λέει», τόνισε και παρέπεμψε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια την Παρασκευή.

Ο Δανέλλης

Στο μεταξύ μία ημέρα μετά τις σκληρές εκφράσεις που αντάλλαξαν ο Σπύρος Δανέλλης με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, σήμερα ο βουλευτής του Ποταμιού επανήλθε, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τονίζοντας πως “πρέπει το ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσει την συμφωνία, η οποία εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα”.

Σήμερα πάντως θα υπάρξουν συνεδριάσεις τόσο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού με διευρυμένη σύνθεση, όσο και του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

 

Διαβάστε επίσης