«Η τάχα σοσιαλδημοκρατική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει κανέναν»

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Ρουσόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Νέα Σελίδα και τόνισε ότι είχε προβλέψει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει σε τριπλές εκλογές τον Μάιο, και πως ο λαός θα δώσει ένα μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο για υπερφορολόγηση και φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και υπογράμμισε ότι ΝΔ συνεχίζει, από την ιδρυτική της διακήρυξη έως σήμερα, με επιτυχία να καλύπτει όλο το πολιτικό φάσμα από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι τη δημοκρατική Δεξιά.

«Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016 είχα εκφράσει την εκτίμηση ότι ο κύριος Τσίπρας θα επιχειρήσει να πάει σε τριπλές εκλογές τον Μάιο, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να διαχειριστεί σε κάποιο βαθμό την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του. Ματαίως, γιατί ο κύβος ερρίφθη. Η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι έτσι κι αλλιώς στάσιμη και χωρίς καμία προοπτική ανάκαμψης, επομένως δεν νομίζω ότι θα είναι αυτό το κριτήριό του. Σε κάθε περίπτωση, στις 26 Μαΐου θα έχουμε ευρωεκλογές και τότε οι Έλληνες πολίτες θα δώσουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στους ετερόκλητους υποστηρικτές της ένα ισχυρό μήνυμα», δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Ως προς το ενδεχόμενο αλλαγής του πολιτικού κλίματος λόγω των μέτρων στήριξης που προωθεί η κυβέρνηση αναφέρει «πολύ λίγα, πολύ αργά», προσθέτοντας «καμία όψιμη κοινωνική πολιτική, η οποία, μάλιστα, προκύπτει από την υπερφορολόγηση και τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, δεν είναι ικανή να δημιουργήσει αναπτυξιακή προοπτική και να δώσει ελπίδα στους πολίτες». «Η χώρα μας χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα εδράζεται στη μείωση της φορολογίας και στην προσέλκυση επενδύσεων και όχι σε ευκαιριακές επιδοματικές πολιτικές» σημειώνει.

Ο Θ. Ρουσόπουλος αναφέρει ότι η ΝΔ συνεχίζει, από την ιδρυτική της διακήρυξη έως σήμερα, με επιτυχία να καλύπτει όλο το πολιτικό φάσμα από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι τη δημοκρατική Δεξιά. Ερωτηθείς αν τον ανησυχούν από τις διεργασίες «στα δεξιά της ΝΔ μετά και την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση» απαντά «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Έχουμε όλοι μας χρέος να συνεχίσουμε δυναμικά ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να συστρατευθούν στον δρόμο των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων αλλά και της πατριωτικής ευθύνης».

Σημειώνει ακόμα ότι «μετά από τέσσερα χρόνια αγαστής σύμπλευσης με τους -κεντροδεξιούς, κατά τον κύριο Τσίπρα- ΑΝΕΛ», η «τάχα σοσιαλδημοκρατική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει κανέναν». «Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα εθνολαϊκιστικό κόμμα που απλώς προσαρμόζεται ανάλογα με τις περιστάσεις προκειμένου να εξασφαλίσει για λίγο καιρό ακόμα την παραμονή του στην εξουσία. Ποια ιδεολογική και ηθική ραχοκοκαλιά μπορεί να έχει ένας πολιτικός σχηματισμός που τη μια μέρα σπεύδει να ικανοποιήσει ασμένως όλα τα αιτήματα των μέχρι πρότινος «σατανικών» Αμερικανών και Ευρωπαίων και την άλλη υποστηρίζει το καθεστώς Μαδούρο;» προσθέτει.

Ο Θ. Ρουσόπουλος υπογραμμίζει ότι η ΝΔ είναι «απολύτως ενωμένη και συμπαγής», χαρακτηρίζει «φληναφήματα» τα περί διαφωνιών στη ΝΔ και καταλήγει στη συνέντευξή του λέγοντας «η απάντηση σε όλα αυτά θα είναι συντριπτική και θα δοθεί στις προσεχείς εκλογές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα