Η «θείτσα» σε ρόλο «νεκροθάφτη» και η Ελένη Τουλουπάκη ως «οσιομάρτυρας»

Η επονομαζόμενη και «θείτσα» Ξ. Δημητρίου «έθαβε» και «ξέθαβε» υπομνήματα, με σκοπό την ανανέωση της θητείας της εμφανιζόμενης ως «οσιομάρτυρας» Ελ. Τουλουπάκη

Με ευκολία… εσωρούχου έβαζε και έβγαζε από το αρχείο η πρώην εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου –με το προσωνύμιο «θείτσα»– έγγραφα, που αφορούσαν όσα έγιναν στην έρευνα της Novartis, πριν και μετά από το ταξίδι των εισαγγελέων Διαφθοράς στη Βιέννη, που οδήγησε στην παραίτηση του αντιεισαγγελέα ΑΠ,  Γιάννη Αγγελή. από τη θέση του επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Όπως αποκαλύπτεται τώρα, σχεδόν ένα χρόνο μετά το περιβόητο ταξίδι στη Βιέννη, η πρώην εισαγγελέας ΑΠ ανέπτυξε ικανότητες… νεκροθάφτη, προκειμένου να μείνουν στο σκοτάδι οι καταγγελίες του αντιεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, ο οποίος μετά την εκκωφαντική παραίτησή του, τον περασμένο Ιανουάριο, υπέβαλε την πρώτη του αναφορά στην κα Δημητρίου, στις 7 Ιανουαρίου 2019.

Από τότε έδειξε τις προθέσεις της η κα Δημητρίου για συσκότιση των καταγγελιών Αγγελή, καθώς αντί να δώσει παραγγελία για να ερευνηθούν σε βάθος, στις 23 Ιανουαρίου 2019 χρέωσε την υπόθεση στον αντιεισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, για να ψάξει μόνο πώς διέρρευσαν τα περί συνάντησης των εισαγγελέων Διαφθοράς με Αμερικανούς αξιωματούχους, τα οποία αποκάλυψε ο Γιάννης Αγγελής μετά την παραίτησή του από τη θέση του επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Στο μεταξύ, ακολουθεί η υποβολή της συμπληρωματικής αναφοράς Αγγελή στον Γρηγόρη Πεπόνη, στις 21 Φεβρουαρίου, με 25 σελίδες καταγγελίες-βόμβα, για τα τεκταινόμενα στην έρευνα της Νovartis, περί μεθοδεύσεων και ανικανότητάς τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας Πεπόνη, η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, καταθέτει στις 4 Φεβρουαρίου 2019, ένα έγγραφο, το οποίο είχε χαρακτήρα ανωμοτί εξηγήσεων, όπως συνάγεται από το περιεχόμενό του, χωρίς ο χαρακτηρισμός αυτός να αναφέρεται στο κείμενο, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης.

Στο έγγραφο της, που διαβιβάστηκε από την Ξένη Δημητρίου στον Γρηγόρη Πεπόνη, η εισαγγελέας Διαφθοράς αρνείται κάθε συμμετοχή στη διαρροή των πληροφοριών, για το ταξίδι στη Βιέννη και προχωρεί σε καταγγελίες κατά Αγγελή ότι στις «10.12.2018 κι ενώ απουσίαζε σε επαγγελματική υποχρέωση στο εξωτερικό, ο κ. Αγγελής ζήτησε εν αγνοία της και πήρε από τη γραμματεία σειρά αρχείων και εγγράφων της Διαφθοράς».

Κι ενώ η κα Τουλουπάκη στο έγγραφό της κάνει λόγο για «άτυπη κατάσχεση» των εγγράφων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ούτε αυτό… «συγκινεί» την κα Δημητρίου, η οποία υιοθετεί την άποψη Πεπόνη περί αρχειοθέτησης της έρευνας, περί διαρροής, για τα της Βιέννης, και την 1η Μαρτίου 2019 αρχειοθετεί την έρευνα, για τις καταγγελίες Αγγελή, ενώ στο αρχείο θάβονται κατ’ επέκταση και τα αναφερόμενα σε βάρος Αγγελή από πλευράς Τουλουπάκη.

Όπως εύκολα διαπιστώνει κάποιος, ο στόχος της κας Δημητρίου είχε επιτευχθεί, και δεν ήταν άλλος από το να μη φτάσει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του ΑΠ τίποτα από τα καταγγελλόμενα από τον Γιάννη Αγγελή σε βάρος της κας Τουλουπάκη, προκειμένου να παρατείνουν τη θητεία της στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Όπως και έγινε.

Στις 12 Απριλίου 2019, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, στην 11μελή σύνθεσή του, αποφασίζει με ψήφους 8-3 να παραταθεί η θητεία Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου ωστόσο, όταν δημοσιεύτηκαν στο «Πρώτο Θέμα» οι καταγγελίες Αγγελή και άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου, τα έγγραφα, που είχαν ενταφιαστεί από την κα Δημητρίου, ως διά μαγείας… νεκραναστήθηκαν.

Οι… εκταφές

Μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ τη βραδιά των ευρωεκλογών, όταν ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε βουλευτικές εκλογές, η κα Δημητρίου, διαισθανόμενη το… τσουνάμι εξελίξεων που πλησίαζε, άρχισε τις… εκταφές!

Στις 10 Ιουνίου 2019 ανέσυρε από το αρχείο τις καταγγελίες Αγγελή και, ισχυριζόμενη ότι δεν τις γνώριζε μέχρι τότε(!!!) –ενώ η ίδια είχε εγκρίνει την αρχειοθέτηση του φακέλου κατόπιν εισήγησης του εισαγγελέα Πεπόνη–, έδωσε παραγγελία στον αντιεισαγγελέα ΑΠ, Δημήτρη Δασούλα, για διπλή έρευνα, σχετικά με τις αλληλοκαταγγελίες Αγγελή – Τουλουπάκη.

Για να το επιτύχει... «βάφτισε» μηνυτήρια αναφορά κατά Αγγελή τις εξηγήσεις που είχε δώσει η κα Τουλουπάκη στον Γρηγόρη Πεπόνη και έδωσε εντολή στον Δημήτρη Δασούλα για διπλή έρευνα σε βάρος Αγγελή – Τουλουπάκη.

Δεν είναι δύσκολο, να καταλάβει κάποιος ότι, με τον τρόπο αυτό, της… απόψυξης των αρχειοθετηθέντων εγγράφων, στόχος της κας Δημητρίου ήταν να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος Αγγελή με βάση το έγγραφο Τουλουπάκη, που ενώ αρχικά είχε «θαφτεί», ανασύρθηκε και βαφτίστηκε «μηνυτήρια αναφορά».

Η 20ή Ιουνίου 2019 είναι μια μέρα, που θα μείνει στην ιστορία της έρευνας, για τα τεκταινόμενα στη Novartis, καθώς:

O Γιάννης Αγγελής, αντιλαμβανόμενος την παγίδα που στήνεται σε βάρος του, αρνείται να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στον συνάδελφό του Δασούλα και υποβάλλει αίτημα, ζητώντας από τον ίδιο και από την πρώην εισαγγελέα ΑΠ να απέχουν από την υπόθεση, ζητώντας ταυτόχρονα την εξαίρεσή τους.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Αγγελής υποβάλλει αίτηση στην κα Δημητρίου, ζητώντας να ανασυρθούν από το αρχείο, που ο ίδιος είχε βάλει, οι μηνύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου – Αβραμόπουλου.

Στις 31 Ιουνίου 2019, η κα Δημητρίου αποχωρεί από τον Άρειο Πάγο λόγω συνταξιοδότησής της.

Ο προσωρινός αντικαταστάτης της Δημήτρης Δασούλας ενώνει τη διερεύνηση των καταγγελιών Αγγελή σε βάρος Τουλουπάκη, με την έρευνα για τις μηνύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου – Αβραμόπουλου και την αναθέτει στους αντιεισαγγελείς ΑΠ Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Παράλληλα, αναθέτει τη διερεύνηση των καταγγελιών Τουλουπάκη σε βάρος Αγγελή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά, στον οποίο αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα εγγράφων εξηγήσεων ο κ. Αγγελής.

Οι ποινικές ευθύνες της Ξ. Δημητρίου και η «οσιομάρτυρας» Ελ. Τουλουπάκη

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω γραφόμενα, η κα Δημητρίου αρχικά αρχειοθέτησε τις εκατέρωθεν καταγγελίες Αγγελή – Τουλουπάκη, με σκοπό να ανανεωθεί η θητεία της εισαγγελέως Διαφθοράς.

Όταν πέτυχε τον σκοπό της, αποκρύπτοντας τις βάσιμες καταγγελίες Αγγελή, και με δεδομένο ότι μετά τη δημοσιοποίηση του 2ου υπομνήματός του τον Φεβρουάριο του 2019 θα προέκυπταν ευθύνες εις βάρος της, ανέσυρε από το αρχείο τις εκατέρωθεν καταγγελίες –που η ίδια είχε αρχειοθετήσει– με σκοπό να αποφύγει τις ευθύνες της για την απόκρυψη των καταγγελιών και συγχρόνως να εκδικηθεί τον Γιάννη Αγγελή, βαφτίζοντας τις καταγγελίες της Τουλουπάκη εις βάρος του «μηνυτήρια αναφορά».

Μπροστά σε αυτήν την έκδηλα παράνομη διαδικασία και με διαπιστωμένες ήδη τις ποινικές ευθύνες της κας Δημητρίου, ενδιαφέρον πλέον παρουσιάζει η στάση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, αν δηλαδή θα επιληφθεί του θέματος και θα ζητήσει ερευνηθούν οι ποινικές πλέον ευθύνες της κας Δημητρίου ή θα τηρήσει σιγή ιχθύος, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα για τις ευθύνες της κας Τουλουπάκη.

Τελειώνοντας, παραθέτουμε αυτούσιο το έγγραφο της κας Τουλουπάκη προς την κα Δημητρίου, το περιεχόμενο του οποίου προκαλεί ευθυμία, αφού η υπογράφουσα αυτοανακηρύσσεται «οσιομάρτυρας», που «δέχεται επιθέσεις χωρίς να αντιδράσει», «προσηλωμένη στο καθήκον της», και «επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση», ενώ δηλώνει μετά παρρησίας ότι «ουδέποτε υπήρξε πολιτική σκευωρία στη Novartis».

Μάλλον δεν έχει εμπεδώσει το νόημα των καταγγελιών του Ν. Μανιαδάκη, του Γ. Αγγελή, του Ν. Φρουζή, και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση. «Παίζει» και το ενδεχόμενο να θεωρεί ηλιθίους το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας.

Διαβάστε ΕΔΩ το υπόμνημα της Ελένης Τουλουπάκη προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου

 

Η ΑΠΟΨΗ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα