Η Θεσσαλονίκη αρχίζει επιχείρηση καθαρισμού των κάδων σκουπιδιών

Επιχείρηση για τον καθαρισμό των χιλιάδων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, που βρίσκονται σε ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η αντιδημαρχία Καθαριότητας του κεντρικού δήμου, ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πλυθούν περισσότεροι από 11.000 κάδοι σε όλες τις δημοτικές ενότητες και για το λόγο αυτό έχουν ήδη βγει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης 13 υδροφόρες με το απαραίτητο εργατικό προσωπικό, ενώ για τις ανάγκες έχουν επιστρατευτεί και δύο καδοπλυντήρια.

Επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ζαχαριάδη, θα είναι η αντικατάσταση των παλιών και κατεστραμμένων πράσινων και μπλε κάδων. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την προμήθεια 3.500 κάδων αποκομιδής απορριμμάτων και μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ξεκινήσει η τοποθέτηση τους.

“Το επόμενο δίμηνο θα ξεκινήσουμε να τοποθετούμε στην πόλη νέους πράσινους κάδους και θα αντικαθιστούμε τους παλιούς. Συντομότερα όμως θα γίνει η αντικατάσταση των μπλε κάδων που είναι κατεστραμμένοι”.

Διαβάστε επίσης