Η τριπλέτα Mytilineos-ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ «σκόραρε» για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Βασική επιδίωξη είναι να εκκινήσουν οι εργασίες εντός του 2023 ώστε με δεδομένο το υπάρχον χρονοδιάγραμμα (σ.σ. 36 μήνες), το γήπεδο του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού» να είναι του… κουτιού το 2026

Τρία βαριά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν κατέβηκαν ως μία ομάδα στο γήπεδο του διαγωνισμού για την ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και τελικά έβαλαν το πολυπόθητο για αυτούς… γκολ! Ο λόγος για τις εταιρείες Μytilineos, ΑΚΤΩΡ και ΤΕΡΝΑ και «γκολ» η ανάδειξή τους ως μειοδότες του διαγωνισμού για το έργο που αποτελεί μέρος της διπλής ανάπλασης.

Οι προσφορά της ελληνικής επιχειρηματικής «τρόικας» αποσφραγίστηκε την περασμένη Πέμπτη και τη Δευτέρα (6/2) η οικονομική επιτροπή του δήμου Αθηναίων θα επικυρώσει και επίσημα την ανάθεση κατασκευής του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου των «πράσινων» στο παραπάνω σχήμα. Οπότε ξεκινά (εμμέσως ) η προσυμβατική περίοδος, με τη… μπάλα να πηγαίνει στο στάδιο της συγγραφής της σύμβασης και της αποστολής της στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα €123.000.000 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και θα χρηματοδοτηθεί κατά +90% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (115 εκατ. ευρώ) και το υπόλοιπο (8 εκατ. ευρώ) από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Βασική επιδίωξη είναι να εκκινήσουν οι εργασίες εντός του 2023 ώστε με δεδομένο το υπάρχον χρονοδιάγραμμα (σ.σ. 36 μήνες), το γήπεδο του ποδοσφαιρικού «τριφυλλιού» να είναι του… κουτιού το 2026.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα