«Η τροπολογία περί “κωλυμάτων” επιβάλλεται από τη Σύμβαση Μακόλιν»

Λόγω υποχρέωσης και όχι λόγω δικών του σκοπών κατέθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης την τροπολογία που επαναφέρει το κώλυμα συμμετοχής μετόχων στοιχηματικών εταιριών σε ΠΑΕ, όπως αναφέρει η ΓΓΑ.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού σε απάντησή του στην ΑΕΚ, αναφέρει ότι η λήψη των συγκεκριμένων περιοριστικών μέτρων επιβάλλεται από τη Σύμβαση Μακόλιν.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η τροπολογία περί “κωλυμάτων” επιβάλλεται από τη Σύμβαση Μακόλιν, του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, η οποία κυρώθηκε στη Βουλή με τον ν.4639/19 και υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και χωρίς την άρνηση του ΚΚΕ.

Το άρθρο 10 της Σύμβασης Μακόλιν υποχρεώνει τη χώρα μας στη λήψη περιοριστικών μέτρων για μετόχους ή εταίρους εταιριών, που παρέχουν παιχνίδια στοιχήματος προκαθορισμένης απόδοσης.

Εξάλλου, τα ίδια κωλύματα αναφέρονται ρητά και κατηγορηματικά στον ισχύοντα Πειθαρχικό Κώδικα της UEFA (άρθρο 12, παρ.2b).

Τείνει να γίνει παράδοση, για όποιον θίγεται από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, που έχουν σκοπό την αποκατάσταση της τάξης και της διαφάνειας στον ελληνικό αθλητισμό, να επιτίθεται στον Λευτέρη Αυγενάκη! Και μέσω της επίθεσης να επικαλείται αόριστα “συμφέροντα” και “μεθοδεύσεις”.

Ο σεβασμός απέναντι στην ΑΕΚ, στους φιλάθλους της και σε όλη την αθλητική οικογένεια είναι αδιαμφισβήτητος».

Διαβάστε επίσης