«Η τύχη των Ολυμπιακών εξαρτάται από τον εμβολιασμό»

Ο Μπιλ Γκέιτς, εκτίμησε, σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo», ότι η «τύχη» των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των εκστρατειών εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανά την υφήλιο.

«Θα είναι απαραίτητο να δούμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην διανομή εμβολίων κατά τους επόμενους μήνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και συνέχισε: «Νομίζω ότι είναι πάντα δυνατό (σ.σ. να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες όπως έχει προγραμματιστεί) εάν τα πράγματα πάνε καλά».

Οπως είναι γνωστό, ο συνιδρυτής του τεχνολογικού «γίγαντα», «Microsoft», συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση και την χρηματοδότηση της ανοσοποίησης, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω του Ιδρύματος «Bill και Melinda Gates».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ εξακολουθεί να πιέζει όλους τους συμμετέχοντες να εμβολιαστούν, ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε γνωστό νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ότι οι αθλητές δεν πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα έναντι των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, των ηλικιωμένων και των ευάλωτων ατόμων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα