Η Τζέν Ψάκι ”έβαλε στην θέση του” δημοσιογράφο και αποθεώθηκε από τα social media

O δημοσιογράφος, ο Όουεν Τζένσεν του EWTN, πίεσε την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου για το ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ στηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση,κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την καθολική πίστη του

Κεντρικό θέμα στην ημερήσια συνέντευξη Τύπου του Λευκού Οίκου την Πέμπτη αποτέλεσε η άρνηση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να μην αναστείλει την ισχύ νόμου στο Τέξας για τις αμβλώσεις. Η απάντηση ωστόσο της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, αποτέλεσε ηχηρό «χαστούκι».

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άντρας δημοσιογράφος, ο Όουεν Τζένσεν του EWTN ενός καθολικού δικτύου ειδήσεων-πίεσε την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου για το ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ στηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση,κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την καθολική πίστη του

«Γιατί ο πρόεδρος υποστηρίζει την άμβλωση όταν η καθολική του πίστη διδάσκει την άμβλωση ως ηθικά λανθασμένη;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Πιστεύει ότι είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας. Είναι δικό της σώμα και δική της επιλογή», απάντησε η Τζεν Ψάκι.

Ο δημοσιογράφος ωστόσο επέμεινε παρά το γεγονός ότι η Τζεν Ψάκι επιχείρησε να συνεχιστεί η διαδικασία των ερωτήσεων. «Ποιος πιστεύει, λοιπόν, ότι πρέπει να προσέχει το αγέννητο παιδί;», ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Πιστεύει ότι εναπόκειται σε μια γυναίκα να πάρει αυτές τις αποφάσεις και να τις πάρει με τον γιατρό της. Ξέρω ότι δεν έχετε αντιμετωπίσει τέτοιες επιλογές, ούτε έχετε μείνει έγκυος, αλλά για τις γυναίκες εκεί έξω που έχουν αντιμετωπίσει αυτές τις επιλογές είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο πρόεδρος πιστεύει ότι το δικαίωμά τους πρέπει να γίνει σεβαστό», απάντησε η Τζεν Ψάκι.

Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να την πιέσει περισσότερο, αλλά η Ψάκι προχώρησε σε μια άλλη ερώτηση. «Είχες αρκετό χρόνο σήμερα», του είπε.

Σημειώνεται ότι μετά την απάντηση αυτή, τα σχόλια που έλαβε η Τζεν Ψάκι στα κοινωνικά δίκτυα ήταν αποθεωτικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα