Η UEFA μάζεψε την γκάφα με τον Τούρκο διαιτητή στον αγώνα του ΑΠΟΕΛ

Έπιασαν τόπο τα παράπονα του ΑΠΟΕΛ στην ΟΥΕΦΑ για τον ορισμό του Τούρκου διαιτητή, Χάλις Οζκάγια στον κρίσιμο αγώνα της Πέμπτης με την Ντουντελάνζ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στα χρονικά όρισε Τούρκο διαιτητή σε παιχνίδι κυπριακής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, όμως παραδέχθηκε το λάθος της και προχώρησε σε αλλαγή διαιτητή. Συγκεκριμένα, διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Τζιανλούκα Ρόκι με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τζιόρτζιο Περέτι και Τζιόρτζιο Τσενόνε. Τέταρτος διαιτητήε θα είναι ο Πάολο Βαλέρι.

Από την πρώτη στιγμή που η ΟΥΕΦΑ ενημέρωσε για την απόφασή της να ορίσει Τούρκους διαιτητές στον ΑΠΟΕΛ υπήρξε προβληματισμός και αντίδραση, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι αποτάθηκαν και στην ΟΥΕΦΑ, καθώς πέραν των ιδιαιτεροτήτων ανάμεσα σε Κύπρο και Τουρκία στο κόλπο της πρόκρισης είναι και η Καραμπάχ, με τις φιλικές σχέσεις Αζέρων και Τούρκων να είναι γνωστές.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της ΟΥΕΦΑ να προχωρήσει σε αλλαγή των διαιτητών έπαιξε και η παρέμβαση του πρόεδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα, ο οποίος αποτάθηκε στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Πηγή:goal.philenews.com/

Διαβάστε επίσης