Η Β. Κορέα ετοιμάζει νέους βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να χτυπήσουν τις ΗΠΑ

Σοκ προκαλεί η πληροφορία ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν «σκαρώνει» νέους βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι μπορούν να χτυπήσουν τις ΗΠΑ. Αυτό αποκαλύπτει η Washington Post. 

Η εφημερίδα επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, που δεν κατανομάζονται, αναφέρει πως δορυφόροι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έχουν εντοπίσει συνεχή δραστηριότητα σε εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους υπάρχουν ενδείξεις για την κατασκευή ενός ή και δύο διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας στο ίδιο εργοστάσιο, στο οποίο κατασκευάστηκε και ο πρώτος πύραυλος με ικανότητα να φτάσει στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Reuters οι εικόνες των δορυφόρων δείχνουν οχήματα να κινούνται προς και εκτός της εγκατάστασης, αλλά δεν αποκαλύπτουν σε ποιο βαθμό έχει προχωρήσει το έργο της κατασκευής.

Σημειώνεται ότι δεν είναι οι πρώτες πληροφορίες, που κάνουν λόγο για συνέχιση του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.

Στα τέλη Ιουνίου είχαν δει το φως στοιχεία για πιθανή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου της χώρας, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, παραδέχθηκε ενώπιον της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ότι η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να παράγει καύσιμο που της επιτρέπει την κατασκευή πυρηνικών όπλων, παρά τη δέσμευσή της να προβεί σε αποπυρηνικοποίηση.

Διαβάστε επίσης