Η Βασιλική Θάνου «εγκαλεί» τον Μητσοτάκη για την επιστολή του στον Ντογιάκο

Η πρ. πρόεδρος του Άρειου Πάγου τονίζει ότι «οι δικαστικές αρχές οφείλουν να διενεργούν τις απαιτούμενες ενέργειες, ανεξάρτητα από προτροπές και υποδείξεις οποιουδήποτε»

Παραβίαση της Συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών αποτελεί η σημερινή επιστολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για την υπόθεση της τραγικής πολύνεκρης σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, επισημαίνει σε δήλωσή της η πρώην πρόεδρος Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Η δήλωση της κυρίας Θάνου έχει ως εξής:

«Οι δικαστικές αρχές είναι οι μόνες αρμόδιες, σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο, για να κρίνουν ποιοί και κατά πόσον ευθύνονται για την τραγωδία των Τεμπών.

Η συγκρότηση και ενεργοποίηση οποιασδήποτε επιτροπής και η σύνταξη πορίσματος, για την ίδια αυτή υπόθεση, παραβιάζει το Σύνταγμα και συνιστά καταφανή προσπάθεια επηρεασμού της δικαστικής κρίσης.

Επίσης αποτελεί παραβίαση της Συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών και η σημερινή επιστολή- υπόδειξη του Προέδρου της Εκτελεστικής εξουσίας- Πρωθυπουργού προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη- ανακριτή και για συνέχιση της ποινικής έρευνας, παράλληλα με την έρευνα της διορισθείσας από την Κυβέρνηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, της οποίας το πόρισμα, σύμφωνα με την υπόδειξη της εν λόγω επιστολής, θα καταστεί μέρος της δικογραφίας!!! Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να διενεργούν τις κατά τους νόμους απαιτούμενες ενέργειες, ανεξάρτητα από προτροπές και υποδείξεις οποιουδήποτε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα