Η βελτίωση των λιμενικών υποδομών στο επίκεντρο της συνάντησης Πλακιωτάκη-Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης

Ο υπουργός τόνισε την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στα επενδυτικά προγράμματα των Οργανισμών Λιμένα Πειραιά και Θεσσαλονίκης

Με τον πρόεδρο, Αντώνη Βενιέρη, και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης συναντήθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο της ναυτικής πρακτόρευσης στη χώρα.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική των Οργανισμών Λιμένων, την επιτάχυνση των αναπτυξιακών προγραμμάτων των λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, το πλαίσιο των ευθυνών των ναυτικών πρακτόρων και την παροχή πλοηγικών υπηρεσιών στα λιμάνια.

Ο υπουργός τόνισε την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στα επενδυτικά προγράμματα των Οργανισμών Λιμένα Πειραιά και Θεσσαλονίκης και την αναπτυξιακή διάσταση που θα προκύψει από την υλοποίησή τους, ενώ παρουσίασε και τη μέχρι τώρα πορεία για την αξιοποίηση  και σε περιφερειακά λιμάνια της χώρας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πορεία υλοποίησης της Εθνικής Ενιαίας Πλατφόρμας Λιμενικής Κοινότητας, ως αναγκαίου εργαλείου ενημέρωσης για τις παρεχόμενες λιμενικές υπηρεσίες και την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και στην προσπάθεια για την παροχή ποιοτικών πλοηγικών υπηρεσιών, στην οποία περιλαμβάνεται και η βελτίωση του εξοπλισμού και των μέσων της Πλοηγικής Υπηρεσίας, ιδίως από την κατασκευή νέων πλοηγίδων, για τις οποίες ο διαγωνισμός βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Τόσο ο κ. Πλακιωτάκης, όσο και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, Αντώνης Βενιέρης, αναφέρθηκαν στην ανάγκη συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης και των διοικήσεων των Οργανισμών Λιμένα, με στόχο την περαιτέρω προσέλκυση πλοίων και φορτίων στα ελληνικά λιμάνια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα