Η βουλευτική αποζημίωση πήγε σε αγαθοεργίες

Πως κινήθηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές τις ημέρες του Πάσχα, τι δώρα προσέφεραν από μόνοι τους ή και σε συνεργασία με μητροπόλεις

Σας έχω νεώτερα για το πώς υποδέχθηκαν στην Περιφέρεια τις ημέρες του Πάσχα τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Δεν υπήρξε πολύ γκρίνια, ούτε και κάποιο εμφυλιοπολεμικό κλίμα, παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες εκ μέρους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ακρίβεια και οι λογαριασμοί ρεύματος ήταν τα κυριότερα προβλήματα που μας ανέφεραν στις συνομιλίες μας είτε στις εκκλησίες, είτε στα καφενεία», έλεγε γαλάζιος βουλευτής σε φίλους του σε στέκι των Αθηνών. Εκεί δικός μου ωτακουστής αλίευσε για κάποιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δούλεψαν πολύ τις ημέρες του Πάσχα. Ή πιο σωστά πολύ πριν από το Πάσχα. Εκτός από κάρτες ένας βουλευτής μοίραζε και μπλε αυγά. Το επιτελείο του έκανε έρευνα κι έμαθε ποιες οικογένειες είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Κι εκτός από τα αυγά μοίραζε και χρήματα από 150 έως 300 ευρώ, ανάλογα την περίσταση. Να σημειωθεί ότι οι οικογένειες με προβλήματα έλαβαν και την επιταγή ακρίβειας.

Οι περισσότεροι, πάντως κινήθηκαν πιο θεσμικά. Διότι ο προηγούμενος, ο οποίος δεν θέλει να κάνει λεζάντα και δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομα του είχε ενημερώσει και την Πειραιώς. Έτσι σε δύο περιοχές υπήρξαν γεύματα αγάπης. Σε μία περιοχή 110 και σε μία άλλη 350. Και έγιναν σε συνεργασία με τις τοπικές μητροπόλεις.

Τέλος υπήρξαν και κάποιοι βουλευτές που πλήρωσαν τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου σε εκκλησίες και μοναστήρια στις εκλογικές του περιφέρεις, ενώ  «τσόνταραν» και σε λογαριασμούς άπορων ιδιωτών. Και όπως σχολιαζόταν στην Βουλή «η αποζημίωση Απριλίου, ίσως και του Μαΐου πήγε σε αγαθοεργίες». Όμως έτσι ξαναβγαίνεις βουλευτής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα