Η Βουλή θα συνδράμει στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της υποστήριξης ενός αξιέπαινου προγράμματος που «τρέχει» τα τελευταία τρία χρόνια το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έδωσε προ ημερών το ελληνικό Κοινοβούλιο, με σχετική απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η δράση αφορά τη χρηματοδοτική στήριξη σχολικών μονάδων οι οποίες κατά τις απογευματινές ώρες συνεχίζουν να λειτουργούν φιλοξενώντας δομές υποστήριξης και εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, προκειμένου τα συγκεκριμένα σχολεία να καλύψουν το σχολικό έτος που ήδη διανύουμε (2019-2020) τις υπερβάλλουσες ανάγκες τους σε θέρμανση και καθαριότητα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Βουλή, το 2017 και το 2018 επιχορηγήθηκαν πάνω από 100 σχολικές μονάδες με προσφυγικές δομές σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ για την περσινή σχολική χρονιά (2018-2019) στις αρχές του έτους 2019 επιχορηγήθηκαν εκ νέου περίπου 60 σχολικές μονάδες. Σημειώνεται ότι η φετινή χρηματοδότηση αναμένεται να ξεπεράσει τις 170.000 ευρώ.

Αξίζει, επίσης, να διευκρινιστεί ότι στα ποσά επιχορήγησης που καταβλήθηκαν στις δικαιούχες σχολικές μονάδες, λαμβάνεται υπόψη η γεωγραφική περιοχή και το πλήθος των μαθητών προσφύγων που φιλοξενούνται. Μάλιστα, για να επιτευχθεί η μέγιστη ορθολογική κατανομή των κονδυλίων που χορηγεί η Βουλή, υπάρχει ανοιχτός δίαυλος συνεχούς επικοινωνίας και συνεννόησης των αρμόδιων υπηρεσιών του κοινοβουλίου και του υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα