Η Ξαφά «χλεύασε» Τσίπρα: «Και τελείωσε Πολυτεχνείo»

Η οικονομολόγος και άλλοτε στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά καταπιάστηκε από τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις ποινές φυλάκισης, αναδεικνύοντας ένα μαθηματικό λάθος υπολογισμού που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι με τον νέο κώδικα οι ποινές είναι μεγαλύτερες, που τελικά, όμως, είναι… μικρότερες.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας:

«Με τον νέο Ποινικό Κώδικα πράγματι η ανώτερη ποινή είναι 15 χρόνια και ήταν 20. Αλλά η εκτίσιμη ποινή, αυτή που εκτίεται, είναι τα δύο πέμπτα και όχι το ένα τρίτο της ποινής. Άρα, παλαιότερα είχαμε ποινές ονομαστικά μεγάλες που δεν εκτιόταν και τώρα έχουμε ποινές ονομαστικά κατά τι μικρότερες. Όμως, ο συνολικός χρόνος που αυτός που κάνει κακούργημα θα μείνει μέσα στη φυλακή θα είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι ήταν μέχρι τώρα».

Η Μιράντα Ξαφά, λοιπόν, καυτηρίασε τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας και ανέδειξε το μαθηματικό λάθος:

«Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: “ναι μεν μειώσαμε τη μέγιστη ποινή από 20 σε 15 χρόνια φυλάκισης, αλλά αυξήσαμε το χρόνο που εκτίουν από 1/3 σε 2/5, άρα αυστηροποιήσαμε το νόμο”. Όμως 20×1/3=6,7 ενώ 15×2/5=6,0! Και τελείωσε Πολυτεχνείο!».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα