«Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό Μνημόνιο»

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες -με πρωτοβουλία της κυβέρνησης- ο Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται αποφασισμένο να δώσει μάχη μέχρι το τέλος για να συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές που θα υπερψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι θα βρεθεί η απαραίτητη πλειοψηφία βουλευτών για να μην πέσει η κυβέρνηση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του υπέρ του διαλόγου με τον Αλέξη Τσίπρα, υπό την προϋπόθεση όμως πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραδεχθεί ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές, διευκρινίζοντας πάντως πως τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεννόηση. «Ας πει ο κ. Τσίπρας κάτι απλό: Ο,τι η Ελλάδα, ως κράτος που έχει συνέχεια, όπως λέει, θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της σε κάθε περίπτωση. Και τότε ανοίγει πράγματι δρόμος συνεννόησης. Και μόνο η σκέψη ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αποκλείει το δανεισμό της χώρας από τις αγορές και μας γυρνά στην “αγκαλιά” του έκτακτου μηχανισμού στήριξης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την άποψη πως η χώρα χρειάζεται ένα «εθνικό μνημόνιο», δηλαδή «ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση».

Διαβάστε επίσης