Η υπόσχεση του Πογιάτος στον κόσμο του Παναθηναϊκού (video)

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Παναθηναϊκού στο «PAO TV» έκανε ο Ντάνι Πογιάτος.

Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε για ποδόσφαιρο κυριαρχίας, τονίζοντας ότι «…Για μένα η φιλοσοφία με την οποία αισθάνομαι πιο άνετα, είναι αυτή της κυριαρχίας του παιχνιδιού, της κατοχής της μπάλας. Καταλαβαίνουμε ότι αν είμαστε ικανοί να κρατήσουμε τη θέση μας και να ελέγχουμε το παιχνίδι, θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες να φτάσουμε το στόχο μας.

Αρχικά πρόκειται για διαφορετικές στιγμές, αλλά πάντοτε είχα φιλοσοφία με νοοτροπία του νικητή, του κυρίαρχου. Πάνω απ΄ όλα προσπαθώ να βοηθήσω τους νέους να πάνε ψηλότερα, διότι στο τέλος ο ποδοσφαιριστής χρειάζεται εργαλεία για να δείξει το ταλέντο που διαθέτει. Αυτό το εξετάζαμε πάντα. Για εμάς η δυνατότητα να βλέπουμε πολλούς παίκτες και πως χειρίζονται τη μπάλα, θα μας καταστήσει ισχυρότερους και θα μας δώσει περισσότερα πλεονεκτήματα έναντι του αντιπάλου.

Για μένα είναι σημαντικό να γνωρίσω καλά τον ποδοσφαιριστή. Πως σκέπτεται και τώρα είναι η στιγμή για να τα μάθουμε όλα αυτά. Να γνωρίσουμε τη νοοτροπία του Έλληνα ποδοσφαιριστή, του παίκτη του Παναθηναϊκού και από εκεί και πέρα να προσαρμοστούμε σαν προπονητικό επιτελείο, σύμφωνα με τις συνέργειες και τις σχέσεις που μπορούμε να δημιουργήσουμε, ώστε ο παίκτης του Παναθηναϊκού να αναπτυχθεί περισσότερο, να γίνει διαφορετικός και να αναπτυχθώ μαζί του.

Εν τέλει, ως προπονητής έχω σαφή γνώση του πως θέλω να παίζουμε. Λαμβάνω όμως σοβαρά υπ΄όψιν το προφίλ του παίκτη και τι μπορεί αυτός να μας δώσει. Και να δημιουργήσω μια ατμόσφαιρα, η οποία θα είναι η πιο κατάλληλη ώστε η ομάδα να συνεχίσει να αναπτύσσεται».

Για τον τρόπο που δουλεύει: «Ως προπονητής κατανοώ πάντα ότι δουλεύουμε με ανθρώπους. Ο ποδοσφαιριστής είναι ένας επαγγελματίας. Εφόσον λοιπόν συνεργαζόμαστε με ανθρώπους, πρέπει να τους γνωρίσουμε καλά. Πιστεύω ότι πρέπει να διατηρείται μια καλή σχέση, αλλά και εκείνοι πρέπει να καταλάβουν ότι βρισκόμαστε εδώ για να δουλέψουμε, ώστε να καταστήσουμε τον Παναθηναϊκό μεγαλύτερο. Αν αυτό δημιουργήσει στιγμές καλών σχέσεων, τότε θα είναι το τέλειο. Εάν υπάρξουν στιγμές όπου πρέπει να γίνεις πιο δυναμικός και να πεις αυτά που πρέπει και αυτό μπορεί να συμβεί. Στο τέλος, ο βασικός στόχος εδώ είναι ότι με κάποιον τρόπο ο ποδοσφαιριστής πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να δημιουργηθούν κάποιες συνήθειες για να αναπτυχθεί η ομάδα.»

Για τους στόχους του: «Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός λογικά πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τα πάντα. Εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα απαιτήσουμε το μάξιμουμ ως επιτελείο και θα το μεταφέρουμε στους παίκτες.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι πρέπει να βρισκόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο ότι θα δουλεύουμε καθημερινά ώστε να πετύχουμε τους στόχους που θέτει ο σύλλογος.

Όπως έλεγα και πριν, θα απαιτώ τα πάντα στο έπακρο. Μέσα σε αυτή την αίθουσα (στο «Γ. Καλαφάτης») η οποία περιβάλλεται από τόσο ταλέντο και τόσα σημαντικά άτομα για τη χώρα και τον πιο σημαντικό σύλλογος της Ελλάδας,  οι απαιτήσεις θα φτάσουν στο μάξιμουμ.

Θα μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε και να πούμε στον κόσμο ότι θέλουμε να κατακτήσουμε τα πάντα. Αυτό όμως θα ήταν άδικο για τον κόσμο μας. Να μην υπάρχει όμως η παραμικρή αμφιβολία, ότι ο Παναθηναϊκός θα βγει να δώσει τη μάχη και να διεκδικήσει τη νίκη σε κάθε αγώνα. Αλλά πάνω απ’ όλα, οι απαιτήσεις θα είναι πάρα πολύ ψηλά, σκεπτόμενοι τον κάθε αγώνα, ώστε να φτάσουμε τους στόχους. Οι στόχοι μας είναι να φτάσουμε στο μάξιμουμ: Στην Ευρώπη, στο πρωτάθλημα, σε οτιδήποτε! Θα δώσουμε τη μάχη για τα πάντα. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία γι΄αυτό».

Για την εικόνα που έχει διαμορφώσει για τον Παναθηναϊκό: «Είναι αλήθεια ότι από κάπως μακριά παρακολουθούσα την ομάδα. Υπήρξαν στιγμές, όχι πολύ ομαλές, αλλά και στιγμές όπου παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο. Στο πρωτάθλημα είδα μεγάλη ανταγωνιστικότητα, καθώς και ισορροπίες. Υπήρξαν στιγμές που ενδεχομένως δεν είχαμε την τύχη για να πλησιάσουμε τις ψηλότερες θέσεις. Σε γενικές γραμμές, η ομάδα είχε και καλές, αλλά και κακές στιγμές».

Για την άποψη που έχει για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το ελληνικό πρωτάθλημα το παρακολούθησα από μακριά. Είδα ταλέντα και πολύ δυνατές ομάδες. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με πολύ ανοιχτό ποδόσφαιρο, όπου οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Είδα δύσκολες έδρες, γήπεδα όπου υπήρχε μεγάλη δυσκολία να κερδίσει κάποιος αγώνες, αλλά σε γενικές γραμμές αυτή ήταν η εντύπωση που είχα από το σπίτι. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, σημαντικό και με καλούς ποδοσφαιριστές».

Δείτε τις δηλώσεις του Ντάνι Πογιάτος στο κανάλι του Παναθηναϊκού στο YouTube:

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα