Η Ζαχαράκη ανέλαβε να «ανοίξει» τα σχολεία με ηρεμία

Την καυτή πατάτα των καταλήψεων διαχειρίζεται με εντολή του Μαξίμου η υφυπουργός Παιδείας, καθώς η εμπιστοσύνη στην Κεραμέως έχει κλονιστεί

Αναμφίβολα η κατάσταση στην παιδεία κρίνεται έκρυθμη, καθώς το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία αντί να μειώνεται ολοένα κι αυξάνεται. Κι από εκεί που η κυβέρνηση πόνταρε στο άνοιγμα των σχολείων για να δείξει ότι διαχειρίζεται ορθά την πανδημία, βρίσκεται στα σχοινιά, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στηρίζουν ανοιχτά τις καταλήψεις, ενώ και το ΚΙΝΑΛ ρίχνει όλες τις ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας και συνολικά στην κυβέρνηση.

Σε αυτό το κρίσιμο διάστημα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είναι στην κυριολεξία εξαφανισμένη. Αυτή που φαίνεται να έχει αναλάβει διαχείριση της δύσκολης κατάστασης είναι η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Παιδείας και επί χρόνια αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κ. Ζαχαράκη είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών. Έχει εξειδικευθεί στη διδακτική της Αγγλικής Γλώσσας στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ως εκπαιδευτικός έχει εργαστεί σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Κι όπως γίνεται αντιληπτό η υφυπουργός γνωρίζει και από την ψυχολογία των παιδιών και σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνει τα όσα λέγονται για βίαιη αντιμετώπιση των καταλήψεων.

Αντίθετα υποστηρίζει ότι κάποια στιγμή το κύμα των καταλήψεων θα ατονήσει. Κι όπως υποστηρίζει «για να το αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα παιδαγωγικά, έχουμε παροτρύνει τα στελέχη εκπαίδευσης, διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές και διευθύντριες σχολείων να μιλούν απευθείας με τα παιδιά. Και όπως διαπιστώνω αυτό έχει αποτέλεσμα σε πολύ μεγάλο βαθμό, να εξηγούν τι γίνεται με το θέμα των εκπαιδευτικών, με τα κενά, με το θέμα καθαρισμού και λοιπά εκπαιδευτικά ζητήματα».

Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που όντως υπάρχουν η κ. Ζαχαράκη επεξεργάζεται ένα plan b για λειτουργία σχολείων πρωί και απόγευμα, ώστε τελικά μόλις αναλάβουν υπηρεσία οι αναπληρωτές να μπορούν τα τμήματα να γίνουν 15μελη. Προφανώς για το συγκεκριμένο σχέδιο έχει λάβει εντολή από το Μαξίμου. Και εάν καταφέρει να το υλοποιήσει με τα λιγότερα παράπονα από την εκπαιδευτική κοινότητα, τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η υπουργοποίηση της.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα