Ηχηρό κοινωνικό μήνυμα εξέπεμψε η μόδα στο Μέγαρο Μουσικής! (φωτο)

Η «Α» έδωσε το «παρών» σε μια εκδήλωση-διάλογο μεταξύ μόδας, τέχνης και κοινωνικού προβληματισμού

Όλα ήταν εκεί, στη θέση τους για να δηλώσουν  με τον πιο εύστοχο και πρωτότυπο τρόπο ότι όταν η μόδα συνδυάζεται με την Τέχνη και τον κοινωνικό προβληματισμό, τότε το μήνυμα που εκτοξεύεται εκεί έξω, ακούγεται πιο ουσιαστικά και ηχηρά από ποτέ άλλοτε!

Αυτό ήταν το συναίσθημα που υπερτέρησε μέσα μας, περνώντας προ ημερών το κατώφλι του Μεγάρου Μουσικής για να βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους εκείνους, που εμπνεύστηκαν την εκδήλωση με την ονομασία 4CASTILLUSIONS: «Fashion STATEments», η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπό την διοργάνωση της ΙP projects.

Όνειρα και ψευδαισθήσεις συνέθεσαν ένα πρωτότυπο σκηνικό που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο, ενώ την ίδια στιγμή «αιχμαλώτισαν» το βλέμμα μας οι φίνες δημιουργίες του συντάκτη μόδας και στυλίστα, Δημήτρη Γραμματικογιάννη, οι οποίες  ενσαρκώνουν την ιερότητα του γυναικείου σώματος αποτελώντας έναν ύμνο σε κάθε εκατοστό του.

Ο ίδιος άνθρωπος είναι άλλωστε εκείνος που έβαλε την αρχική «σπίθα» προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά η εν λόγω εκδήλωση, που «ύφανε» με τη δυναμική της μια επίδειξη διαφορετική, ανθρώπινη, πέρα για πέρα ικανή στο να παρακινήσει για δράση, υπέρβαση και αγώνα. Ενάντια στη βία, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις. Ενάντια στη σιωπή που επιβάλλεται από «σκουριασμένα» πρότυπα, που στο παρελθόν δεν άφηναν περιθώρια στις κακοποιημένες γυναίκες να αμυνθούν, στους πρόσφυγες να τολμήσουν έστω και να ονειρευτούν μια καλύτερη ζωή, και στα νεαρά κορίτσια να νιώθουν υπερήφανα για το σώμα και για τη θηλυκότητά τους.

Όχι, όμως, πια! Και ευτυχώς που, μεταξύ άλλων, διοργανώνονται και τέτοιου είδους εκδηλώσεις για να μας τα υπενθυμίζουν όλα αυτά!

Συγχαρητήρια!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα