Ηχηρό μήνυμα Αυγενάκη «Οποιαδήποτε μορφή βίας είναι μη αποδεκτή»

Στα μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης της ηθικής και σεξουαλικής παρενόχλησης αναφέρθηκε σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής ο Υφυπουργός Αθλητισμού

Στη διαμόρφωση μιας άλλης κοινωνικής κουλτούρας μέσω του αθλητισμού και ενός διαφορετικού, υγιούς, αθλητικού περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαριθμώντας τις θεσμικές ενέργειες, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και καταπολέμησης της ηθικής και σεξουαλικής παρενόχλησης, τόσο πριν ξεσπάσει το ελληνικό #metoo, όσο και το τελευταίο εξάμηνο, που εξελλίσεται.

«Δουλεύουμε όλοι μαζί για ένα νέο, φωτεινό, σύγχρονο, δίκαιο, διαφανές και δημοκρατικό αθλητικό οικοδόμημα. Και δεν ανεχόμαστε οποιασδήποτε μορφής βία! Η βούληση είναι σαφής, καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Πολεμάμε κάθε μορφή κακοποίησης στον αθλητισμό, στο σχολείο, στο γήπεδο, στην αλάνα και λέμε “σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, μην ανέχεσαι”», τόνισε ο κ. Αυγενάκης στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Θέμα συζήτησης στην Επιτροπή της Βουλής το #metoo Greece και τα «Μέτρα για την πρόληψη και καταπολέμηση της ηθικής και σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στον κόσμο της εκπαίδευσης και του αθλητισμού».

Πέραν του Υφυπουργού Αθλητισμού, τοποθετήθηκε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων (αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής), Ζέττα Μακρή, ενώ είχαν κληθεί και συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου και εκπρόσωποι των Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα