Ήδη στα 35 εκ. ευρώ το κόστος για την κατασκευή της “Αγια Σοφιάς”

Σε κάθε μεγάλη κατασκευή τα έξοδα αλλάζουν ακόμα και σε κοντινά χρονικά διαστήματα και το κόστος της κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς» αυτή τη χρονική στιγμή έχει φτάσει τα 35 εκατ. ευρώ.

Δημοσιεύματα ανέφεραν τα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και σημειώνουν ότι ήδη το κόστος έχει πάει στα 35 εκ. και μέχρι το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2020 η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ!

Η ΑΕΚ συνεχίζει σε φουλ ρυθμούς για το νέο «σπίτι» της χωρίς να έχει προχωρήσει σε κανέναν δανεισμό από τράπεζα. Τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί προς το παρόν υπολογίζεται πως έχουν φτάσει τα 22 εκατ. ευρώ για τις χωματουργικές αναλύσεις και τις εργασίες στο οικόπεδο, τις εκσκαφές και τα μπετά μαζί με τις εξέδρες που έχουν ήδη τοποθετηθεί. Στην παρούσα φάση της τοποθέτησης του στεγάστρου, που θα καλύπτει όλους τους θεατές, το κόστος ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά έχουν ήδη καταβληθεί στην Cimolai (απομένει η εξόφληση των 5 εκατ. ευρώ που θα γίνει με την αποπεράτωση του έργου)!

Διαβάστε επίσης